Semt pazarında meyve sebze fiyatları

Alıcı ile satıcıyı buluşturan semt pazarında fiyatlar nasıl? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Semt pazarında meyve sebze fiyatları
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Özellikle dar gelirli vatandaşların uğrak yeri olan semt pazarları, alıcıyla satıcıları bir araya getiriyor.  Pazar kültürü Anadolu’da bir gelenek. Hem kaynaşma hem de alışveriş yapmak imkânı sunan semt pazarlarında vatandaşlar sebze, meyve başta olmak üzere birçok ev ihtiyacını karşılıyor. 

Semt pazarında son durum! İşte meyve sebze fiyatları

Kayseri'de hangi gün, nerede pazar kuruluyor?
İnsanların sosyalleşmesine de katkı sunan semt pazarları Kayseri’de de farklı günlerde farklı bölgelerde kuruluyor. Vatandaşlar kendilerine en yakın kurulan pazarlara giderek, ihtiyaçlarını gideriyor. 
Sabahın erken saatlerinde Pazar kurma hazırlıklarına başlayan esnaf, kış aylarında saat 18.00’e yaz aylarında ise saat 20.00'ye kadar hizmet veriyor.  Pazarlarda vatandaşlar, meyveden sebzeye, giyecekten yöresel lezzetlere kadar birçok ürünü bulabiliyor. 

Semt pazarında son durum! İşte meyve sebze fiyatları

Dar gelirli vatandaşlara hitap eden pazarların, marketlere göre daha ucuz ve uygun olduğu düşünülüyor. Pazarlar aynı zamanda kurulu oldukları bölgelerde belediye zabıtaları tarafından denetleniyor. 
Peki semt pazarında meyve, sebze ne kadara satılıyor?

Semt pazarında son durum! İşte meyve sebze fiyatları

Özellikle hafta sonu vatandaşın uğrak noktası olan semt pazarında sebze fiyatları şöyle;
Patates: 12,5 TL
Soğan: 12,5 TL
Biber: 15 TL
Patlıcan: 10 TL
Domates: 15 TL

Semt pazarında son durum! İşte meyve sebze fiyatları

Diğer yandan yaz mevsiminin gelmesiyle tezgahlar renklendi, yaz meyveleri yerini aldı. İşte o meyvelerden bazılarının fiyatları;
Kayısı: 10 TL
Çilek: 20 TL
Kiraz: 35 TL
Muz: 25 TL

Semt pazarında son durum! İşte meyve sebze fiyatlarıSemt pazarında son durum! İşte meyve sebze fiyatları