'Sembolik değil gerçek çözüm'

Özel gereksinimli bireylerin istihdamı konusunda sembolik adımlar yerine kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğinin altını çizen Gazeteci Nejdet Kala, Büyükşehir Belediyesi ve Kocasinan Belediyesi'nin iki uygulamaları üzerinden özel gereksinimli bireylerin istihdamını ele aldı. Ayrıntılar özel gereksinimlilere yapılan yatırımların bir lütuf yada iyilik olarak görülmemesi gerektiğini belirten Gazeteci Nejdet Kala'nın köşe yazısında…

'Sembolik değil gerçek çözüm'

Gazeteci Nejdet Kala, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden basın kuruluşlarına geçilen bir haberi köşe yazısında ele aldı.   

Söz konusu bülten de ‘Kayseri Büyükşehir Belediyesi, özel gençlerin, hayallerini özel bir şekilde gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda yıllardır en büyük hayali bir gün bir yerde çalışmak olan 21 yaşındaki Down Sendromlu Ahmet Köseoğlu, Büyükşehir Belediyesi Glutensiz Kafe’de bir gün boyunca çalıştı’ ifadeleriyle başlıyordu. 

Haberi köşe yazısına taşıyan Gazeteci Kala, “Büyükşehir Belediyesi’ni kutluyorum ama…Evet bir de olayın ama’sı var.  Bir zamanların ‘Yetmez ama evet’ diye moda bir deyimi vardı ya, ben yetmez ama evet demiyorum; kesin bir ifade ile yetmez. Çünkü bu ülkenin önemli sorunlarından biri de özel gereksinimli bireylerin istihdamı ve topluma kaynaştırmaları…” dedi.'Sembolik değil gerçek çözüm'Yazısının devamında Kocasinan Belediyesi’nin hizmete sunmaya hazırlandığı Dost Market’te çalışan Down sendromlu Ahmet Özlü ile tanıştığını söyleyen Kala, “30 yaşındaki Ahmet Özlü de Ahmet Köseoğlu gibi Dowm Sendromlu bir genç ve bir günlük değil Kocasinan Belediyesi’nin kadrolu çalışanı… İki Ahmet’in içinde bulundukları durum Türkiye’de özel gereksinimli bireyler konusunda yapılması gerekenler konusunda da ciddi olarak ele alınması gerekiyor. Evet, Büyükşehir Belediyesi Ahmet Köseoğlu’nun hayalini gerçekleştirerek, bir gün istihdam etti, sağ olsunlar. Ama yapılması gereken Kocasinan Belediyesi’nin Ahmet Özlü için yaptığı gibi sürekli istihdam sağlayarak, hayallerinin ötesinde onun kendi ayakları üzerinde durmasını, toplumla kucaklaşmasını sağlamak olmalı.” İfadelerini kullandı.

Kala, tüm belediyelerin hem sosyal sorumluluk hem kanuni zorunluluk hem de topluma örnek olabilmek adına attıkları adımların çoğaltılması gerektiğinin altını çizdi. 

GAZETECİ NEJDET KALA’NIN KÖŞE YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN