Şeker Fabrikasının eski yöneticisinden MHP'li vekillere çağrı

Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demircan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulundu. Demircan hangi konu için 'Devlet Bey'in haberi yoktur' dedi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Şeker Fabrikasının eski yöneticisinden MHP'li vekillere çağrı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demircan, Şeker Fabrikası’nda yaşandığını iddia ettiği konuların Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye iletilmesini istedi. Fabrika yönetim kurulu başkanının ülkücülere yönelik aşağılayıcı sözler sarf ettiğini de söyleyen Metin Demircan, “Devlet Bahçeli devlettir. Türk dünyasının lideri, MHP Genel Başkanı olarak milletimizin iradesidir. Milletimizin sigortasıdır. Devlet Bey’in fabrikada yaşanan olumsuzluklar karşısında, partisinin adını lekelememek adına oradan uzak durulması talimatını verdiğini biliyoruz. Bu tavrından ötürü kurumla ilgili, iki yıldır sürekli bahsettiğim yolsuzluklardan ve daha bir sürü kötü durumdan haberdar olmamasını gayet doğal karşılıyorum. Ve elbette fabrika yönetim kurulu başkanının ülkücülere yönelik sarf ettiği aşağılayıcı sözlerden, küçük düşürme çabalarından da haberdar değildir. Hatırlarsınız kendilerinin yönetime geldiğinde, burası ülkücülerle doldurulmuştu, bunlar namaz kılmayı geç, Fatiha’yı bile bilmezlerdi, biz göreve geldikten sonra korkularından bıyık uçlarını bile kestiler, mescitten çıkmaz oldular, biz onları kestikleri bıyık uçlarının altından çıkan beyazlıktan tanıyorduk, gibi dalga geçip, aşağılayan, edepsizce güldükleri söylemlerini daha evvel yazmıştım.” dedi.

‘Devlet Bey sineye çekmez’

Mevcut konulardan vekillerinde habersiz olabileceğini aktaran Demircan, Bahçeli’nin hakareti sineye çekmeyeceğini kaydetti. Demircan açıklamalarını şöyle sürdürdü;
“Ülkesi için canını hiçe saymış, binlerce şehit vermiş böylesine bir camiaya böylesine alçakça hakaretler edilirken, bu durumdan bütün iyi niyetimle Devlet Bey’in Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir Bey’in, Milletvekili Baki Ersoy Bey’in, Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef Bey’in,( Kayseri Şeker’in Boğazlıyan da fabrikası bulunmasından dolayı) bu aşağılamalardan haberdar olmadığını ve dolayısı ile Devlet Bey’e iletmediklerini, Devlet Bey’in  bu durumdan tamamen habersiz olduğuna inanıyorum. 
Fakat artık buradan bu kadar alenen yazdıktan sonra, haddim olmayarak, bu an itibariyle yapılan yolsuzlukları, usulsüzlükleri bir kenara koyup, koca bir camiaya edilen bir kısmını yazdığım bu hakaretleri, kendisine arz etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Ki Devlet Bahçeli Beyefendi’nin bu hakaretleri sineye çekmeyip, gereğinin ivedilikle yapılması konusunda talimat vereceğine zerre endişe duymuyorum.”

’Özür dilerim, tek kelam etmem’

Sayın vekillerim, özellikle Sayın Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir Beyefendi ve Sayın Baki Ersoy Beyendi’nin, beni tanıdıklarını ve konu ne olursa olsun asılsız sözler sarf etmeyeceğimi inançları olduğunu düşünüyorum, buna rağmen, kendilerinden gerekli tahkikatı yapmalarını rica ediyorum ve yaptıkları tahkikat neticesinden konunun doğruluğundan zerre şüphe duymaları neticesinde, kamuoyu huzurunda mevcut yönetimden özür dileyerek, şeker konusunda, o andan itibaren tek kelam etmeyeceğime söz veriyorum. 

Bir çoğu ülkücü olan bunca işçi kardeşimizin hukuksuzca işten atılmasından, fabrikanın rezilane bir şekilde kötü yönetilmesinden, basına düşen ses kayıtlarından, kayıtlarda söylenen Kayserili bazı siyasilerin ve bürokratların bu kurumu rant kapısı olarak görmesine dair söylemlerden, bu siyasi ve bürokratlara edilen hakaretlerle ilgili, değerli MHP’li vekillerimizin, bu konularla ilgili taraf olmayarak, zaten kayıtlardaki rant elde ettikleri söylenen vekiller içinde de olmadıkları için sessiz kaldığını görüyorum. 
Fakat daha evvelde MHP’nin iktidarda bulunuyor olmasına rağmen, konunun muhatabına takılmadan, aksayan birçok konuyu, ilimiz siyasilerinden Sayın İsmail Özdemir ve Sayın Baki Bey’in gündeme taşımaları neticesinde düzelmesini sağladıklarını biliyoruz. Hal böyleyken Kayseri ve bölgesi için bir değer olan böyle bir fabrikadaki yaşanan bu kadar çok olumsuzluğunda, saygıdeğer vekillerimizin el atması ile düzeltilmesi artık şarttır.”
 

Şeker Fabrikasının eski yöneticisinden MHP'li vekillere çağrı