Şeker'e Borsa'da yatırımcı tepkisi!

Kayseri Şeker Fabrikasına yatırımcı tepkisi geldi? Borsa'da 18 Mayıs da işlemlere başlayan Kayseri Şeker Fabrikasından son durum ne? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Şeker'e Borsa'da yatırımcı tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul'da halka arz olan şirketlerin tavan tavan serisi halinde 1 hafta 10 gün boyunca tavan gitmeleri vatandaşlar tarafından "Tavan tavan furyası', 'tavan tavan modası" gibi isimler verilmişti. Son halka arzlardan ise bu moda tersine dönmüş ve arz olan şirketler birinci veya ikinci gün eksi kapanışlar yapmaya başlamıştı. 

ARZ FİYATININ ALTINDA İŞLEM GÖRÜYOR
Son halk arz olan şirketlerden biri olan Kayseri Şeker Fabrikası’nda BİST’de işleme açıldığı ikinci günü yatırımcısını üzmüş ve 16,27 TL olan arz fiyatının altında işlem görmeye başlamıştı. Kayseri Şeker Fabrikası bugün 3. işlem gününde fiyat olarak 15,20 TL’de yüzde -4 olarak işlem görmekte. Üçüncü işlem gününde şuan için halka arz fiyatından yaklaşık 1 TL 7 kuruş gibi aşağıda işlem gören Kayseri Şeker Fabrikasına halka arzına katılan yatırımcılarından tepki geldi. Şirketin Twitter hesabı üzerinden tepkilerini dile getiren yatırımcılar verdiği o tweet paylaşımlarından bir kaçı şu şekilde; “Yazıklar olsun hissenize dönüpde bir bakın’, ‘İstikrar nerde? Amacınız küçük yatırımcının parasını almakmıydı. Keşke iban atsaydınız topalardık size de 3, 5 bişey’, ‘Nasıl firmasınız siz. Hem fiyat istikrarı taahütü ver hem arz fiyatının altına sür kagıdı’, ‘Hisse fiyatı arz fiyatının altında. Ona da bir fiyat istikrar töreni yapın.”