Şehitlere veda!

Şehitlere veda!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı sırasında El Bab’da DAEŞ militanlarının bombalı saldırısında şehit olan 1'inci Komando Tugayında görevli uzman çavuşlar; Mehmet Kökkaya ile Osman Çelik, son yolculuklarına uğurlandı.

Bugün sabah saatlerinde şehitlerin naaşı, helallik alınmak üzere baba evlerine götürüldü. Bu sırada gözyaşları sel oldu. Helallik alınmasının ardından cenaze töreni için şehitlerin al bayrağa sarılı tabutları cenaze töreninin yapılacağı Kalem Kırdı Camisi’ne getirildi. Burada Cuma namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Faruk Şengül, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mahmet Özhaseki, AKP Kayseri Milletvekilİ Sami Dedeoğlu, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AKP MKYK Üyesi Ayhan Oğan, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AKP İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin,, şehitlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ağabeyinin fotoğrafına sarılan Şehit Osman Çelik'in kardeşi Ozan Çelik, "Hepimiz ayaktayız. Gerekirse ben de askere gitmeye hazırım" dedi. Şehit Mehmet Kökkaya'nın 2 yaşındaki kızı Elif de, cenaze törenine annesinin kucağında geldi. Burada babasının fotoğrafıyla oynarken ağlayan küçük Elif, yürekleri dağladı.

 Kılınan cenaze namazının ardından şehit uzman çavuşlar; Mehmet Kökkaya ile Osman Çelik’in naaşları, top arabası üzerinde son yolculuklarına uğurlanmak üzere Garnizon Şehitliği’ne doğru yola çıktı. Bu sırada bazı vatandaşlar,  “Şehitler ölmez  vatan bölünmez” sloganları attı.  

Garnizon Şehitliği'nde, gözyaşlarına boğulan şehit yakınları ayakta durmakta güçlük çekince askerler ve vatandaşlar seferber oldu.

 

Gözyaşları içinde şehitler toprağa verilirken, askerlerce saygı atışı da yapıldı. Vali Süleyman Kamçı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehitlerin tabutlarına sarılı Türk Bayraklarını öperek şehit yakınlarına verdi. Şehit yakınları da bayrakları öperek teslim aldı. 

Haber/Foto: Güler Ruhsar AKTAŞ-Hüseyin GÖKTAŞ