Şehit sayımız 9'a yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit asker sayısının 9'a yükseldiğini bildirdi. Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haberinde.

Şehit sayımız 9'a yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde devam eden operasyonlarda yaralanan bir askerin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğünü ve şehit olan asker sayısının 9’a yükseldiğini açıkladı.

MSB tarafından yapılan açıklamada, “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın sayısı dokuza yükselmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir” denildi.

Diğer yandan Kayseri protokolünden de art arda başsağlığı mesajları yayımlandı.

Vali Gökmen Çiçek: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde PKK'lı hain teröristler tarafından şehit edilen Kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize de acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç: Pençe-Kilit Harekat bölgesinde hain teröristlerle çıkan çatışmada şahadete eren kahraman vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler: Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu: Aziz Milletimizin başı sağ olsun. Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 5 kahraman Mehmetçiğimiz şehit olmuş, 3’ü ağır 8 kahraman Mehmetçiğimiz de yaralanmıştır.

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı: Allah vatan hainlerini kahretsin Pençe Kilit Harekat Bölgesinde Şehit Olan Kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet; Şehit Ailelerimize, Kahraman Ordumuza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun. Cenab-ı Allah Yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar versin.

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy: Aziz Milletimizin başı sağolsun

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir: Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan beş askerimize Cenabı Allah’tan rahmet, yaralı sekiz askerimize acil şifalar diliyorum. Türkiye terörle mücadelede kararlılıkla yoluna devam edecek ve ülkemiz mutlaka terör belasından kurtulacaktır.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy: Dün akşam saatlerinde hain terör örgütü PKK tarafından yapılan kalleşçe saldırıda yaralanan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç: Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki teröristlerle çatışmada şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır; Yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum.

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili: Başımız sağ olsun… Pençe-Kilit harekat bölgesinde hain terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ve bir kez daha soruyorum: “ne zaman bitecek?!” Terörün her türlüsüne lanet olsun!

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş: Daha bu sabah Kayseri’de aziz şehitlerimize dua etmiştik. Akşamına yeni şehit haberleri ile kahrolduk.  Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun