Şehit pilotların kimliği belli oldu

Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalktıktan sonra düşen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SF-260D tipi eğitim uçağında şehit olan iki pilotun kimlikleri belirlendi.

Şehit pilotların kimliği belli oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de sabah saatlerinde yaşanan acı olay tüm Türkiye’yi üzdü. Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan SF-260D tipi eğitim uçağı düştü. Kaza kırıma uğrayan uçakta bulunan iki pilot ise şehit oldu. 

Şehit olan pilotların kimlikleri belli oldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sosyal medya hesabından ehit olan askerlerin kimliğinin Albay Uğur Yıldız ve Albay Gökhan Özen olduğunu açıkladı.

Açıklamada, olayın meydana geliş sebebinin kaza kırım ekibinin incelenmesi ve idare tahkikat sonucunda açıklığa kavuşacağı ifade edildi.

Eskişehir'e şehit ateşi düştü

İzmir’de bulunan Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli olan ve eğitim uçuşları için görevlendirme ile Kayseri’ye giden Şehit Hava Pilot Albay Gökhan Özen’in şehadet haberi, Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi Şeker Mahallesi’nde bulunan baba ocağına ulaştı. Şeyma Özen ile evli olan Şehit Hava Pilot Albay Gökhan Özen’in 9 yaşında kız çocuğu olduğu öğrenildi. Şehit Özen’in annesi Zarife Özen’in 1978 yılında hayatını kaybettiği öğrenilirken şehadet haberi babası Mehmet Yüksel Özen’e verildi.

Özen ailesinin 3 çocuğundan biri olan Şehit Hava Pilot Albay Gökhan Özen’in ağabeyinin de Hava Pilot Albay olduğu öğrenildi.

Şehit Hava Pilot Albay Gökhan Özen’in cenazesinin, yarın ikindi namazından sonra Eskişehir Hava Şehitliğinde defnedileceği öğrenildi.

Şehit pilotların kimliği belli oldu