Şehit pilotlara İzmir'de son veda

Kayseri'de dün sabah saatlerinde kaza kırıma uğrayan eğitim uçağında 2 pilot şehit olmuştu. Şehit pilotların naaşı sabah saatlerinde Kayseri'de düzenlenen askeri törenle İzmir'e uğurlanmıştı. Şehitler için İzmir Çiğli'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığında da bir tören düzenlendi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şehit pilotlara İzmir'de son veda
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de dün sabah 10.00 sıralarında, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi bir eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düşmüş ve iki pilot şehit olmuştu. 

Şehit pilotlara İzmir'de son veda

Şehitlerin naaşları sabah saatlerinde Kayseri’de düzenlenen törenin ardından İzmir’e uğurlanmıştı. Şehit Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Hava Pilot Albay Gökhan Özen için İzmir Çiğli'deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığında da bir tören düzenlendi. 

Şehit pilotlara İzmir'de son veda

Törene, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmaz Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, şehit aileleri katıldı. Burada düzenlenen törenin ardından şehit pilotların naaşları defnedilmek üzere dualarla memleketlerine uğurlandı. 

Şehit pilotlara İzmir'de son veda

Diğer yandan Hava Pilot Albay Gökhan Özen’in naaşı  Eskişehir'e ulaştı. Şehit Özen'in Türk Bayrağına sarılı naaşı Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un da katıldığı askeri törenle karşılandı. Özen'in cenaze töreni, ikindi namazına müteakip Reşadiye Camii'de düzenlenecek. Ardından, defnedilmek üzere Eskişehir Hava Şehitliği'ne götürülecek.

Şehit pilotlara İzmir'de son veda