Şehit Korgeneral Milletvekili Ersoy'un dayısı...

Helikopter kazasında şehit olan askerler arasında yer alan Korgeneral Osman Erbaş'ın, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un dayısı olduğu ifade edildi.

Şehit Korgeneral Milletvekili Ersoy'un dayısı...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tatvan'da meydana gelen ve 11 askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı helikopter kazasında şehit olan askerler arasında yer alan Korgeneral Osman Erbaş'ın MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un dayısı olduğu ortaya çıktı.

8. KOLORDU KOMUTANI ERBAŞ KİMDİR? 

Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş yaklaşık 5 yıldır bu görevdeydi. Yozgat, Yerköy doğumlu şehit komutan ilk ve ortaokulu memleketinde okudu. Erbaş'ın son görev yeri Elazığ'dı. Erbaş, Tümgeneral rütbesiyle 2016 yılında Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı olarak görev yapıyordu.

ERSOY'DAN DUYGUSAL PAYLAŞIM

MHP Milletvekili Baki Ersoy, şehit sayısı ile ilgili duygusal bir paylaşım yaptı. Ersoy, "Kahramanlar can verir Yurdu yaşatmak için...Büyük Dayımız Korgeneral Osman Erbaş ve Şehit düşen askerlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Milletimize ve ailelerine başsağlığı diliyorum..." ifadelerini kullandı. 

MSB' DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesildiği belirtildi. Açıklamada, "Bölgede İHA, CN- 235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir." denildi.