Şehit Ailelerinde yeni Başkan Üçkan oldu

Şehit Ailelerinde yeni Başkan Üçkan oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu İl Özel İdare Salonunda yapıldı. Mevcut Başkan Ali Yavuz ve Yılmaz Üçkan’ın aday olduğu genel kurulda 247 üye oy kullandı. Yapılan seçimde 123 oy alan Ali Yavuz seçimi bir oy ile kaybederken. Yılmaz Üçkan ise 124 oy ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi yeni başkanı oldu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu yapıldı. 247 üyenin oy kullandığı genel kurulda iki aday yarıştı. Mevcut Başkan Ali Yavuz ve Yılmaz Üçkan’ın yarıştığı genel kurulda il olarak divan heyeti oluşturuldu. Divan heyetine Denetleme Kurulu Başkanı Taki Tapancı, Eyüp Gül ve Hüseyin şahin seçildi.

Genel kurulda daha sonra başkan adaylarına söz verildi. İlk olarak kürsüye gelen mevcut başkan Ali Yavuz, Şehit Aileleri ve gazilerin özlük hakları için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek, hiçbir zaman üyelerinin arasında ayrım yapmadıklarını dile getirdi.

Yavuz, “ Görevde olduğumuz sürece üyelerimizin sıkıntıları ile bire bir ilgilenmeye çalıştık. Üyelerimizle birlikte güzel işler yaptık. Bizim beklentimiz terör belasının bir an önce bitmesidir. Bizler bölücülük yapan terör örgütü mensuplarının idam sehpasında sallanmasını istiyoruz. Bunun içinde elimizden geleni yapıyoruz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin hesabı bu terör örgütünden sorulmalıdır.”dedi.

“15 Temmuz darbe girişimi amacına ulaşamamıştır.”diyen Yavuz, “Yüce Türk milleti 15 Temmuz darbe girişiminin önüne geçebilmek için canını ortaya koymuştur. Biz ülkesine, bayrağına ve ezanına bağlı bir milletiz. O yüzden hiç kimse bu düzeni bozamaz. Türk Milleti buna asla izin vermez.”diye konuştu.

Türkiye’de vatan hainlerinin hiçbir zaman emellerine ulaşamadığını ve bundan sonra da ulaşamayacağını dile getiren Başkan Yavuz, “ Biz kanımızın son damlasına kadar ülkemizi savunuruz. Bunun içinde her zaman hazırız. Bu vatan hainlerinin önünde de durmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte görevde olduğumuz sürede şehit ailelerinin ver gazilerimizin özlük haklarının daha da iyileştirilebilmesi için yoğun çaba harcadık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Biz her zaman şehit annelerimizin ve gazilerimizin yanında olduk. Her başları sıkıştığında koştuk. Daha yapacak çok işimiz var. Onun içinde yeniden adaylığımı koydum. Tüm üyelerimizden destek bekliyorum.”diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen bir diğer başkan adayı Yılmaz Üçkan ise, mevcut yönetimin icraatlarını eleştirdi. “ Ben ve arkadaşlarım şehit annelerin ve gazilerin dualarına talibiz.”diyerek, seçildikten sonra yapacakları icraatları tek tek sıraladı. Seçildikleri durumda şehit ailelerini ve gazileri evlerinde ziyaret edeceğini dile getiren Üçkan, gönül sohbetleri adı altında sık sık toplantılar yapacaklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Oy kullanmak için kürsüye çıkan üyeler arasında bazı tartışmalar yaşandı. Yaşanan tartışmaların üyelerin araya girmesiyle son buldu. 247 üyenin oy kullandığı seçimlerde mevcut başkan Ali Yavuz 123 oy alırken, Yılmaz Üçkan ise 124 oy aldı. Bu sonuçlara göre mevcut başkan Ali Yavuz bir oy ile başkanlığı kaybederken, Yeni Başkan Yılmaz Üçkan oldu.