'Şehirlerde eylem yapılmaya başlandı'

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bayramda da Türk Silahlı Kuvvetlerinin sorunlarını unutmadı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

'Şehirlerde eylem yapılmaya başlandı'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Asker kökenli olan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kurban Bayramı’nda da Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yaşadığı sorunları dile getirmeye devam ediyor. 1987 yılında Hava Teknik Okulu'ndan Hava Astsubayı olarak mezun olup göreve başlayan, Türk Hava Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinde 20 yıl hizmet verdikten sonra, 2007 yılında emekli olmuş olan Milletvekili Ataş, emekli astsubayların yaşadığı sorunları anlattı. 

Konuyu daha önce Meclis gündemine taşıdığını söyleyen Ataş, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Ataş, “Bugün bir astsubay kıdemli başçavuş emekli olduğunda görevdeyken aldığı maaşın sadece yüzde 43’ünü alabilmektedir. Diğer bir deyişle astsubaylar emekli olduğunda astsubaylığın ilk rütbesi olan astsubay çavuşun maaşının yaklaşık yarısını ancak alabilmektedir. Emekli olan bir albay ise subaylığın ilk rütbesi olan teğmenden daha fazla maaş almaktadır. Haklarıdır hatta emekli albay maaşları bile enflasyon karşısında erimiştir. Yani bu durum emekli albay maaşının çok olduğunu değil emekli astsubay maaşının çok az olduğunu göstermektedir.” dedi. 

Emekli astsubayların Türkiye'nin dört yanında eylem yapmaya başladıklarını da sözlerine ekleyen Ataş, “Tüm bu durumlar silah arkadaşlığı ruhuna zarar vermekte. Askerlik mesleğine ilgi azalmakta, niteliğini düşürmektedir. Ordumuzun zafiyete uğramasına sebep olmaktadır. Astsubaylar emekli olana kadar yaklaşık 36-37 yıl görev yapmakta. En az dördü şark görevi olmak üzere toplamda 15-16 atama görmektedirler. Yıllarca süren bu zor şartlarda görev yapan emekli olduktan sonra ise emekliliğin sefasını değil yoksulluğun cefasını çekmekte. Birçoğu emekli olduktan sonra da çalışmak zorunda kalmaktadır.” ifadelerini kullandı.