'Seçme ve seçilme hakkı ayak oyunları ile engellenmiştir'

'Seçme ve seçilme hakkı ayak oyunları ile engellenmiştir'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti’nin geçtiğimiz hafta yapılan 6’ıncı Sarıoğlan ilçe kongresinde çıkan tartışmanın yankısı sürüyor. Kongrede aday olmasının engellendiğini savunan Özdemir Doğan,  “Delegelerimizin Seçme ve Seçilme Hakkı değişik ayak oyunları ile engellenmiştir.

Bu durum partimizin ismine yakışmamıştır” dedi.

 

AK Parti’nin geçtiğimiz hafta yapılan 6’ıncı Sarıoğlan ilçe kongresinde çıkan tartışmanın yankısı sürüyor. İlçe başkanlığı için Ahmet Cerit’in karşısına aday olarak çıkan Özdemir Doğan’ın, listesinde partiye üye olmayan kişilerin yer aldığı gerekçesiyle liste Divan tarafından kabul edilmemişti. Doğan, Divan heyeti ile konuyu tartışırken araya AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden girmiş ve Doğan’a yönelik olarak, “Usulü uygula ondan sonra görüşelim” ifadesini kullanmıştı. Doğan’da, “Usulü bilmiyorum Başkanım, bu kadar karşı durmaya ne gerek var? Ben 2008’de sizden daha iyiydim. Bunu iyi bilin. Delegeye çıkın, kim kazanırsa o kazansın. Niye böyle kaçıyorsunuz ki? Bundan neden korkuyorsunuz? Bu kadar delegeye saygısızlık”  ifadelerini kullanmıştı. İkili arasındaki gerginlik bu sözlerle daha da artmış ve Divan Başkanı görevlilere, “Arkadaşlar Özdemir Bey’i güvenlik güçlerimiz lütfen dışarıya alsın” talimatı vermişti.  Özdemir’de bunun üzerine “Ya bu kadar saygısızlık olur mu?  Korkunuz ne? Adam olun” ifadelerini kullanırken, bunun üzerine İl Başkanı Özden de yanındaki partililere dönerek, “Bunu kaydedin dava açacağım” sözlerini sarf etmişti. Tartışmaların ardından görevlilerce dışarıya çıkartılan Özdemir’in yanına giden AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da bir süre Özdemir’le görüşmüş ve sakinleştirmeye çalışmıştı.

BU DURUM PARTİMİZİN İSMİNE YAKIŞMAMIŞTIR”

İşte yaşanan bu yöndeki gerginlik ve tartışmaların ardından Sarıoğlan’daki kongrede aday olamayan Özdemir Doğan,  sosyal paylaşım sitesi hesabından açıklama yaptı. “Delegelerimizin Seçme ve Seçilme Hakkı değişik ayak oyunları ile engellenmiştir” diyen Doğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ak Parti Tüzük ve Kongre Yönetmenliği Usul ve Esaslarına uygun olarak hazırlamış olduğumuz Listemiz taraflı Divanca kabul edilmemiştir. Diğer adayın eksik ve Divana sunması gerekli olan evrakları Sunmamasına rağmen, usul ve esaslara aykırı Listesi, Elenmesi gerekirken seçime sunulmuştur. Delegelerimizin Seçme ve Seçilme Hakkı değişik ayak oyunları ile engellenmiştir. Bu durum partimizin ismine yakışmamıştır. Yaşananlara rağmen Delegelerimizin şahsıma vermiş oldukları açık destek ve sağduyulu davranışlarından dolayı teşekkürlerimi sunarım. Saygılarımla.”

“İHALE ALABİLMEK İÇİN RANTÇILARIN TOPLANDIĞI TOPLULUKLAR…”

Diğer yandan Doğan, sosyal medya üzerinden söz konusu tartışmaya yönelik Kayseri Olay’ın haberinin altına da, “Tek bir gerçek var oda Recep Tayip Erdoğan. Gerisi partiyi kendisi çıkarları için kullanan ihale alabilmek için rantçıların toplandığı topluluklar oluşmuş hale geldi partimiz.... !” yaptığı yorumla da dikkat çekti.

Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ