Seçimler iptal olursa…

Kayseri ve Türkiye'de vatandaşlar 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidecek. Peki 'Seçimler iptal olursa?' sorusuna Yüksek Seçim Kurulu karar verdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Seçimler iptal olursa…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri ve Türkiye’de 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına giderek, muhtarlıklar, ilçe belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları ve meclis üyeleri için oy kullanacak. Peki seçimler iptal edilirse ne olacak? Bu sorunun yanıtı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’nin 28 Mart 2024 tarihli sayısında yayımlanan karara göre; Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri'nin bazı yerlerde, seçim işlemleri sebebiyle iptal edilmesi durumunda, yeni seçimlerin 2 Haziran Pazar günü yapılacağını duyurdu. Söz konusu kararda; seçimlerin iptal edilmesi durumunda, 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak seçimlerin 31 Mart seçimlerinin tekrarı ve devamı niteliğinde olduğu için sadece oy verme işleminin tekrar edileceği belirtildi. 
Yayımlanan Karara göre, yeniden yapılması gereken seçimlerin, bu seçimin tekrarı ve seçimin devamı niteliğinde olduğu, bu nedenle sadece oy verme işlemlerinin tekrarlanması gerektiği ifade edildi.
Seçimler iptal olursa…