Seçim sonrası AK Parti'den ilk açıklamalar!

Mahalli İdareler seçiminin ardından AK parti Kayseri'den ilk açıklamalar geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Seçim sonrası AK Parti'den ilk açıklamalar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de yerel seçim tamamlandı. Resmi olmayan verilere göre, Kayseri’deki sandıkların yüzde 76,10’u açıldı. Buna göre, Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve aynı zamanda mevcut Başkan Memduh Büyükkılıç yüzde 38,50, Yeniden Refah Partisi’nin adayı Abdullah Özkırış yüzde 19,26, İyi Parti’nin adayı Kazım Yücel yüzde 14,34, CHP’nin adayı Murat Molu yüzde 13,91, Saadet Partisi Adayı Mahmut Arıkan yüzde 5,46 ve Zafer Partisinin adayı İsmail Tanrıöven yüzde 3,45 oy aldı.

İlçelerde ise yine resmi olmayan verilere göre, Sarız, Pınarbaşı, Felahiye ve Akkışla CHP’ye, Tomarza ise İyi Parti’ye geçti. Bünyan, Sarıoğlan ve Özvatan Cumhur İttifakı kapsamında MHP’de kalan ilçeler ise AK Parti’de devam etti. 

Sandıklar açılmaya devam ederken AK Parti İl Başkanlığı önünde bir sahne kuruldu. Sahneye seçilen başkanlar, milletvekilleri çıktı. Sahnede konuşan Başkan Memduh Büyükkılıç, birlik beraberlik mesajı verdi.