Sazlıkta şenlik

Kayseri Hacılar ilçesinde Hacılar Kaymakamlığı ve Hacılar Belediyesi tarafından Hürmetçi Sazlığında düzenlenen Uçurtma Şenliği'ne katılan çocuklar unutulmaz anlar yaşadı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezimizce hazırlanan Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sazlıkta şenlik
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hacılar Kaymakamlığı ve Hacılar Belediyesi iş birliği ile yaz tatilinin başlamasına kısa bir süre kala öğrencilere yönelik Hürmetçi Sazlığı’nda bir şenlik düzenlendi.

Sazlıkta şenlik

Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Hacılar ilçesinde vatandaşların keyifli vakit geçirmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe katılan Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu ve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, İlçe Jandarma Komutanı Esma Sayıcı, İlçe Emniyet Müdürü Maksut Güldaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Erdoğan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Yıldız, okul müdürleri veliler ve Hacılar’daki ilkokullardan öğrenciler katıldı. Katılımcılar gönüllerince eğlenen çocukların sevincine ortak oldu.

Sazlıkta şenlik
Erciyes Dağı'nın eteğinde, 500'ün üzerinde yılkı atına ev sahipliği yapan turizmin merkezi Hürmetçi Sazlığı'nda bulunan yeşil alanı aileleriyle dolduran çocuklar bir yandan piknik yaptı diğer yandan etkinlik alanında düzenlenen oyun ve sahne performanslarıyla güzel bir gün geçirdi.
Etkinlik renkli görüntülere sahne olurken Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’da çocukların sevincine ortak olup onlarla ok atıp uçurtma uçurdu.

Sazlıkta şenlik
Şenlik hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Özdoğan, “Sayın Kaymakamımızın katkılarıyla Hürmetçi Mahallemizde bu güzel alanda gençlerimizi doğayla iç içe olmasına vesile olduk. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma gerek kaymakamlığımıza gerek belediyemize, ilçe milli eğitim müdürümüze, ilçe Gençlik ve Spor müdürümüze, değerli hocalarımıza, okullarımıza teşekkür ediyorum. Hacılar’da öğrenim görüp de burayı görmeyen yavrularımız vardı. Bu vesileyle buraları gördüler. Turizm noktasında Sayın Valimizin ve Sayın Kaymakamımızın çok ciddi çalışmaları var. Biz de turizm adına bir etkinlik yapmak istedik. Hafta sonu sınava girecek değerli öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Sazlıkta şenlik
Daha sonra söz alan Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu da yaptığı konuşmada;
“Hürmetçi ismi ile müsemma hürmetkâr misafirperver insanlarıyla biliniyor. Biz de milli birliğimizi bilincimizi birlik ve beraberlik içinde burada sürdüreceğiz. Sayın Belediye Başkanımız ile istişarelerde bulunduk. Buranın nasıl güzel bir şekilde tanıtımını yapalım diye düşündüğümüzde en iyisinin burada bir şenlik olabileceğini düşündük. 21’inci yüzyılda köy hayatının ne kadar değerli olduğunu görüyoruz. Burası flamingoları, yılkı atları, mandası, sazlığı ile hepsinin bir arada olduğu nadir yerlerden birisi. Türkiye’de böyle başka bir ekosistem yok. Bu yüzden buranın kıymetini bilelim. İnşallah bundan sonra daha güzel daha kalabalık bir etkinlikte hep beraber buluşalım. Burada emeği geçen tüm personelimize, belediyemize, kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Sazlıkta şenlik
Şenliğe katılan protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrencilere yöresel gözleme, manda yoğurdu ayranı ve sıcak lokma tatlısı ikramında bulunuldu. 

Sazlıkta şenlik
Program sonunda Kaymakam Dertlioğlu, protokol üyeleri ve şenliğe katılan vatandaşlar ellerine temizlik poşetleri alıp çevredeki çöpleri temizlediler. 

Sazlıkta şenlikSazlıkta şenlik