Sayıştay'a takılan o 3 halk otobüsü ile ilgili yeni gelişme!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde adeta yılan hikayesine dönen 3 özel halk otobüsü ile ilgili dikkat çeken gelişme. Sayıştay'a takıldı...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sayıştay'a takılan o 3 halk otobüsü ile ilgili yeni gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlanmak için toplandı. Toplantıda 38 AB 114, 38 AB 120 ve 38 AB 160 plakalı özel halk otobüsü işletmecilerinin 10 yıl olan sözleşme sürelerinin 49 yıl olarak belirlenmesi talebi hususunda hazırlanan Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu ortak raporu da görüşüldü.
Sayıştay'a da takılan o 3 halk otobüsü ile ilgili yeni gelişme!
SAVRUK, SAYIŞTAY’IN KARARINA DİKKAT ÇEKTİ: 10 YILI GEÇEMEZ!
Konuyla ilgili açıklama yapan Meclis Başkanvekili aynı zamanda Hukuk Komisyonu Başkanı Mehmet Savruk, “Daha önce bu konu geldi ve bu 3 otobüs hakkında, bu otobüsler daha önce otobüs işletmeleri hakkında 49 yıl olarak belirlenen sürenin hakkaniyete, eşitliğe uygun olacağını belirtip, kabul etmiştik. Fakat daha sonra Sayıştay raporu çıktı. Sayıştay raporunda diyor ki, 10 yılı geçemez, bu süre 10 yılı geçemez. Dolayısıyla bizim 49 yıl olarak belirlenmesi gerekeceği yönünde tespitler içeren önceki raporumuzun bir hükmü kalmamış oluyor. Talebin reddi yönünde bir rapor ortaya getirilmiş oluyor.
Savruk’un yaptığı bu yöndeki açıklamanın ardından rapor Meclis’te oy birliği ile kabul edildi. 
Sayıştay'a da takılan o 3 halk otobüsü ile ilgili yeni gelişme!