Satışlar durduruldu

İsrail'in Filistin'e uyguladığı soykırım sürerken Kayseri'den bir boykot haberi daha geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Satışlar durduruldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de başlattığı katliam saldırıları sürüyor. 

4 günlük insani ara verilmişti

İsrail ile Hamas arasında varılan anlaşma kapsamında Gazze Şeridi’nde 4 günlük insani ara verilmesine karar verilmişti. 24 Kasım saat 07:00’de başlayan insani ara süresince İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli mahkum ile Gazze’deki 50 İsrailli esirin takas edileceği belirtilmişti. Cuma günü gerçekleşen ilk esir takasında çifte uyruklu 13 İsrailli kadın ve çocuk karşılığında İsrail hapishanelerindeki 39 Filistinli kadın ve çocuk mahkum serbest bırakılmıştı.

İkinci takas gerçekleşti

İsrail ile Hamas arasındaki anlaşma kapsamında verilen 4 günlük insani arada 3’ncü güne girilirken, dünyanın beklediği 2’nci esir takası da gerçekleşti. İnsani yardım kuruluşu Kızılhaç’tan edinilen bilgilere göre, Hamas'ın 13 İsrailli ve 4 Taylandlı rehineyi serbest bıraktığı bildirildi. Filistin Kurtuluş Örgütü’ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nden yapılan açıklamada ise İsrail'in 39 Filistinli mahkumu serbest bıraktığı kaydedildi. Filistin’in resmi haber ajansı WAFA da İsrail'in 33'ü çocuk, 6'sı kadın olmak üzere 39 Filistinliyi serbest bıraktığını duyurdu.

Bir boykot haberi daha 

Diğer yandan İsrail’e Türkiye’den sesler yükselmeye devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında yürüyüşler sürerken boykot haberleri de art arda geliyor. Bu kapsamda Kayseri’den bir boykot haberi geldi. Daha önce belediyeler ve üniversiteler İsrail menşeili ürün satmayacaklarını duyururken Kayseri il Milli Eğitim müdürlüğü de harekete geçti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü il genelindeki tüm okul ve kurumlarda İsrail menşeili ürünleri boykot olarak değerlendirdiklerini söyledi. 

Satışlar durduruldu