Satışa çıkarılan Kayseri'nin ünlü markasının 8 ayda değeri arttı!

Kayseri'nin mobilya devi olarak adlandırılan ve 12 Mayıs'ta ihaleye çıkarılacak olan firmanın 8 ayda artan değeri dikkat çekti. 69 yıl önce kurulan, binlerce çalışanı bulunan dev firmanın fiyatında 4 milyar TL'lik artış öne çıktı.

TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Anadolu Holding bünyesinde bulunan ve 12 Mayıs’ta ihaleye hazırlanan İstikbal Mobilya’nın satış fiyatları arasındaki fark dikkat çekti. Son olarak geçtiğimiz yıl Eylül ayında ihale edilen İstikbal Mobilya’nın satışı için yeniden harekete geçilirken, arada 4 milyar TL fark olduğu görüldü.

Satışa çıkarılan Kayseri'nin ünlü markasının 8 ayda değeri arttı!

Eylül ihalesi sonuçlandırılmıştı

30 Eylül’de TMSF tarafından açık arttırma usulü satışa çıkarılan İstikbal Mobilya için 12 milyar 500 milyon TL muhammen bedel belirlenmişti. İhalenin ardından TMSF tarafından yapılan açıklamada, “Hazine mülkiyetinde bulunan %100 oranındaki İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi paylarının 30.09.2025 tarihli satış ihalesinde uygun teklif veren yatırımcı olmaması sebebiyle ihale sonlandırılmıştır” ifadelerine yer verilerek satılmadığı duyuruldu.

Satışa çıkarılan Kayseri'nin ünlü markasının 8 ayda değeri arttı!

Bir kez daha satışa çıktı

Resmi Gazete’de yayınlanan bilgilere göre İstikbal Mobilya, 12 Mayıs’ta 16 milyar 500 milyon TL muhammen bedel belirlenerek ihale edilecek. Hazinede yer alan tüm paylarının satışa çıktığı İstikbal Mobilya’nın değeri aradan geçen geçen 8 ayda artarken farkın da 4 milyar TL olduğu belirlendi.  

Satışa çıkarılan Kayseri'nin ünlü markasının 8 ayda değeri arttı!

Artış dikkat çekti

2025 yılının Eylül ayında 12 milyar 500 milyon TL muhammen bedel belirlenen İstikbal Mobilya’nın uygun teklif verilmediği için satılamamasının ardından 8 ayda fiyatının 4 milyar TL artması da dikkat çekti. Kayseri’de vatandaşlar ve yatırımcılar önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan ihalenin ardından İstikbal Mobilya’nın yeni sahibinin kim olacağını merakla bekliyor.