Sarız fayının alt segmentinde deprem…

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde deprem meydana geldi. Depremin ardından Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Sarız fayının alt segmentinde deprem…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’nin deprem gerçeği neredeyse her gün kendisini hatırlatmaya devam ediyor.  6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezüssü 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde olan depremin acı yüreklerde hala tazeliğini koruyor. Binlerce can kaybının yaşandığı depremin ardından Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan sarsıntılar ise vatandaşları tedirgin ediyor. Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerden birisi olan Kayseri’de de geçtiğimiz aylarda art arda yaşanan depremler vatandaşları korkutmuştu. Kayseri’de bulunan Sarız Fayı hakkında çok detaylı bilgiler olmaması ise merak uyandırırken kötü bir sürpriz yapabilme olasılığı da ifade ediliyor. 

Diğer yandan Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde 30 Aralık Cumartesi günü saat 23.30’da 2.3 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı. Derinliği 3 kilometre olarak açıklanan sarsıntı vatandaşların aklında soru işareti bıraktı. 
Jeoloji Mühendisler Odası eski Başkanı Adnan Evsen Adana’da dün gece saati yaşanan sarsıntının ardından açıklamalarda bulundu. Evsen, bu depremler 6 Şubat’ta yaşanan depremin ardından yaşanmasının doğal olduğunu ifade etti.

Depremin Sarız Fayı’nın alt segmentinde olduğunu ifade eden Evsen, “Endişeye gerek yok” dedi. Evsen açıklamasının şöyle sürdürdü; “Adana, Tufanbeyli’de (Doğanbeyli) Sarız Fayının alt  segmenti olan Çatalçam Fayında 2.3 ML büyüklüğünde deprem olmuştur.  Bu büyüklükteki depremler 6 Şubat sonrası için olağandır. Endişe etmeye gerek yoktur. Geçmiş olsun Saimbeyli, Develi, Tomarza, Sarız.”