Sarız'da peş peşe artçı depremler oluyor

Kayseri'nin Sarız ilçesi 5 kez sallandı. Sarız ilçesinde art ardına yaşanan depremler endişe yarattı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Sarız'da peş peşe artçı depremler oluyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Sarız ilçesinde art arda 5 deprem meydana geldi. En büyüğü 4.7 olarak açıklanan depremin ardından Sarız tam 4 kez daha sallandı. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kayseri’nin Sarız ilçesinde saat 13.17’de 4.7 büyüklüğünde yerin 7 kilometre altında bir sarsıntı yaşandı. Sarsıntı Kayserili vatandaşları da korkuttu. 

Kandilli Rasathanesi ise sarsıntının önce 4,8 olduğunu söylerken ardından 4,7 olarak revize etti ve derinliğini 4 kilometre olarak açıkladı.

Panik yaratan 4,7 sarsıntısının ardından Sarız 4 kez daha sallandı. Alınan bilgilere göre merkez üssü Sarız’ın Kırkısrak Mahallesi olarak geçen sarsıntının birisinin büyüklüğü 2,0 diğeri ise 2,5 olarak kayıtlara geçti. Dördüncü artçı sarsıntının merkez üssü ise yine Sarız’ın Oğlakkaya Mahallesi olarak açıklanırken büyüklüğü ise 2,8 olarak aktarıldı. Beşinci artçı sarsıntının merkez üssü Sarız’ın Büyüksöbeçimen Mahallesi olarak geçilirken büyüklüğü ise 2.1 olarak ifade edildi.Sarız'da peş peşe artçı depremlerDiğer yandan Kayseri sabah saatlerinde de 3 sarsıntı ile güne başlamıştı. Sabah yaşanan sarsıntıların merkez üssülerinden birisi Sarız diğeri Yahyalı ve Sarıoğlan olarak açıklanmıştı.