Sandık seçmenin ayağına gidecek

31 Mart tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler için beklenen açıklama geldi. Hastalığı veya yatağa bağımlı seçmenlerin seyyar sandıklarda oy kullanabilmesine yönelik başvurular başladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Sandık seçmenin ayağına gidecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hastalığı veya engeli sebebi ile yatağa bağımlı olan seçmenlerin sandık ayağına giriyor. Türkiye 31 Mart’ta sandık başına giderek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanacak. Seçimlerde hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin, seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için başvuruların alınmasına başlandı. Başvuru 4 Ocak tarihinde başlarken 17 Ocak tarihi itibari ile son bulacak. Başvuru için İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na ya da muhtarlıklara başvurulması gerekiyor. Başvuru için sağlık raporu ve talep formu ile bir yakını tarafından işlemi yapabilecek. 

Konuya ilişkin AK Parti İl Başkanlığı’ndan açıklama geldi. Açıklamada, “İl ve ilçe merkezlerinde ikamet etmekte olup, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin, askı süresi içinde (4 Ocak 2024 - 17 Ocak 2024) “engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu” veya “hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu” ibaresinin bulunduğu sağlık raporu ve talep formu ile bir yakını tarafından başvuru işlemi yapılabilir.

Başvuru Formuna Nereden Erişebilirsiniz?

Seyyar sandık talep formunu “https://www.ysk.gov.tr/doc/dosyalar/2018-SSKTalepFormu.pdf” adresinden alabilirsiniz.”


İşte seyyar sandık talep formu:
 

Sandık seçmenin ayağına gidecek