Sanayiciler Derneği Başkanı: Organize de fabrika işleten Suriyeliler var!

Olay Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci'nin hazırlayıp, sunduğu 30 Dakika programının konuğu bu kez de Kayseri Sanayiciler Derneği Başkanı Memici Kızılkaya oldu.

Sanayiciler Derneği Başkanı: Organize de fabrika işleten Suriyeliler var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Sanayiciler Derneği Başkanı Memici Kızılkaya, Olay Türk TV'de 30 Dakika programında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Programda soruları yanıtlayan ve aynı zamanda ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendiren Kızılkaya, "En büyük problemlerimizden biride yabancılar Suriyeliler. Suriyeliler iş yeri açıyor. Ben Kayseri'de Sivas Caddesi'ndeyim sanki hiç Türk kalmamış gibi şehirde geçenler hep yabancı ve hep de sosyetik” ifadelerini kullandı.
“Organize sanayide de yer açan Suriyeliler var” diyen Kızılkaya, “Sayısını bilmiyorum, ama kiralayarak organize de fabrika işleten Suriyeliler var” açıklamasıyla da dikkat çekti.
"ÖZHASEKİ DOĞRU SÖYLÜYOR!"
Kızılkaya, “Boya yapanları varmış, toz boya yapanları varmış, fırın varmış, mobilya yapanları varmış ve onlar da ihracat yapıyor” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin, “Bazı şehirlerde sanayiyi Suriyeliler ayakta tutuyor” açıklamasının hatırlatılması üzerine Kızılkaya, “Mehmet Özhaseki doğru söylüyor. Kayseri için doğru söylüyor. Kayseri'de sanayide Suriyeli etkisi çok. Bu adamlar kaçak çalışıyorlar belki ama ne yapacak? Fabrikayı mı kapatacak adam? Yasal olarak bu insanlara çalışma yolları yapılması daha sağlıklı olur, ama mühim olan bizim insanımızın çalışması. Bir sürü gençlerimiz var boş gezen çalışmıyorlar” şeklinde konuştu. 
"KOMŞU ÜLKELERLE İYİ GEÇİNMEK LAZIM"
Komşu ülkelerle de iyi geçinmenin önemli olduğunu vurgulayan Kızılkaya, şöyle konuştu: Cumhurbaşkanımızın komşularımızla iyi geçinmesi lazım. Suriyeye mal satıyorduk, Irak var yine satıyoruz ama Mısır yani komşularımızla iyi geçinirsek bizim için iyi olur. Ben yetkili makamda olsam çağırırım. Biz ne ithal ediyoruz, bunu burada yapamaz mıyız, yapılabilir. Bunun burada fabrikasını kurup bu adama destek verip üretelim. İthalatı azaltmamız üretime destek vermemiz gerekiyor. Çiftcisinden tut da sanayicisine kadar”