Sendika Başkanı Karakaş: Sana belediye baksın...

Sendika Başkanı Karakaş: Sana belediye baksın...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

BEM-BİR-SEN Kayseri Şubesi, olağan genel kurul yaptı. Seçime tek liste ile giren ve 4’üncü kez Başkan seçilen Mehmet Karakaş, “Reisinde dediği gibi, bu artık ustalık dönemimiz olacak” dedi. Karakaş, ayrıca Belediye çalışanları iş kolunda hizmet verdiklerini ifade ederek, vatandaşlar arasında kullanılan “Sana belediye baksın” sözüne de atıfta bulunarak, belediye çalışanlarının önemli bir hizmeti yerine getirdiğini söyledi.

 

Memur-Sen’e bağlı kısa adı Bem Bir –Sen olan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Kayseri Şubesi olağan genel kurul yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan 6’ıncı Olağan Genel Kurula mevcut Başkan Mehmet Karakaş, tek liste ile girdi ve yeniden seçildi.

Genel kurul ile ilgili konuşan Karakaş, üyelerin sıkıntılarını çözmek için çalıştıklarını belirtti. Karakaş, vatandaşlar arasında kullanılan “Sana belediye baksın” sözüne de atıfta bulunarak, belediye çalışanlarının önemli bir hizmeti yerine getirdiğini de kaydetti.

“SANA BELEDİYE BAKSIN”

Karakaş, “1994 yılında kurulmuş bir sendikayız. En çok üye sahibi sendikayız, belediye ve özel idare iş kolunda faaliyet gösteriyoruz. 1630 üye sayısına ulaştık. Biz sendika olarak çalışanlarla idare arasında bir köprü olmaya çalışıyoruz. Çalışanları sıkıntılarını, ihtiyaçlarını yeri geldiği zaman çözüm noktasında idareyle görüşüp, konuşarak çözmeye çalışıyoruz.  Belediyelerdeki çalışma sistemi, vatandaşların bütün istek ve arzularını  ilk önce geçmişten gelen bir tabir vardır; ‘sana belediye baksın’ hesabıyla herkes bir işi olduğunda  mutlaka belediye gitmek ister,  belediyede çözmek ister. Bunu yapan belediyedeki memurlardır, en üst belediye başkanına kadar, silsile ile uyumlu çalışan bir ekibiz.”

şeklinde konuştu.

“ALTERNATİFİMİZ YOK DİYE TEK ADAYIZ”

4’üncü kez başkanlığa aday olduğunu ifade eden Karakaş, rakip çıkmaması ile ilgili olarak da iddialı konuştu ve “Alternatifimiz yok” dedi. Karakaş, şu ifadeleri kullandı, “150 delegemiz var. 4’üncü kez adaylığımız oluyor şube yönetimine. Tek adayız. Seçim öncesi arkadaşlarımıza iletişim kanalları ile genel kurulumuzu duyurduk. 1000’in üzerinde üyemiz olduğu için önce delege seçimlerimizi tamamladık. Alternatif  başka bir grup olmadığı için biz tek olmuş olacağız durum bu. Buna üyelerin memnuniyeti mi dersiniz başka aday olmayışının, başka sebepleri mi vardır artık yorum kamuoyunun. Biz bu işi omuzlamaya devam edeceğiz. Reisinde dediği gibi, bu artık ustalık dönemimiz olacak.”

Haber: Cafer ZENGİN