Salı günü gözler TÜİK'te olacak! Ekonomik takvimde neler var?

Pazartesi günü TÜİK tarafından Mayıs ayı açıklanan enflasyon rakamları açıklandı, yeni haftada gözler salı günü açıklanacak 'Türkiye Perakende Satışları' verisinde olacak . Detaylar Kayseri Olay'ın haberinde

Salı günü gözler TÜİK'te olacak! Ekonomik takvimde neler var?

Tüm ülkede olduğu gibi Kayseri'de de ekonomik takvim, finansal piyasalarla ilgilenen iş adamları, sektör temsilcileri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Gelecek hafta önemli verilerle dolu bir takvim vatandaşları bekliyor. Özellikle gelecek hafta salı günü Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan 'Türkiye Perakende Satışları' verisi büyük önem taşıyor.

Önümüzdeki hafta açıklanması beklenen bazı önemli veriler:

  • Nisan Ayı İşsizlik Oranı: İşsizlik oranındaki değişim, iş piyasasının durumu ve ekonomik büyüme hakkında bilgi verecek.
  • Türkiye Perakende Satışları: Perakende satışlardaki değişim, tüketici harcamalarını ve ekonomik aktiviteyi gösterecek.
  • Bütçe Dengesi: Bütçe dengesindeki değişim, kamu maliyesinin durumu ve borçlanma ihtiyacı hakkında bilgi verecek.

TÜİK tarafından Mayıs ayı enflasyon verisi olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamları açıklanmıştı. Pazartesi günü açıklanan rakamlar, memur ve emekli zamlarının belirlenmesinde büyük öneme sahipti.

Salı günü gözler TÜİK'te olacak! Ekonomik takvimde neler var?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarına göre:

  • Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık %75,45 aylık ise %3,37 artış gösterdi.
  • En düşük artış %50,85 ile giyim ve ayakkabı grubunda gerçekleşti.
  • En yüksek artış ise %104,80 ile eğitim grubunda oldu.
  • Özel kapsamlı TÜFE göstergesi yıllık %72,99 aylık %3,77 artış gösterdi.

Salı günü açıklanacak olan 'Türkiye Perakende Satışları' verisi de büyük önem taşıyor. Bu veri, Türkiye'deki perakende satışların aylık bazda ne kadar değiştiğini gösterecek. Tüketici harcamalarını ve ekonomik aktiviteyi anlamak için önemli bir ölçüt olan bu veride artış, tüketici güveninin yüksek olduğunu ve ekonominin büyüdüğünü gösterecek. Düşüş ise tüketici harcamalarının azaldığını ve ekonomik zorluklar yaşandığını gösterebilir.

İşte gelecek hafta ekonomik takvim

Salı günü gözler TÜİK'te olacak! Ekonomik takvimde neler var?