Saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor

Geçtiğimiz günlerde yardım etmek amacı ile aracına aldığı şahıslar tarafından bıçakla yaralanan ve gasp edilen CHP Kayseri Yeşilhisar Belediye Başkan Adayı Deniz Onaç'a bir destek de Kayseri Barosu'ndan geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haberinde.

Saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de 8 Şubat Perşembe günü gece saatlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yeşilhisar Belediye Başkan Adayı Avukat Deniz Onaç bıçaklı saldırıya uğrayarak gasp edildi. Yeşilhisar-Ürgüp yolunda aracı ile seyir halinde olan Onaç, iddiaya göre araçlarının yolda kaldığını söyleyerek kendisinden yardım isteyen kar maskeli şahısları aracına aldı. Araçla bir süre gittikten sonra aracına aldığı şahıslar bilinmeyen bir nedenden dolayı Onaç’a saldırdı. Arbede sırasında yaralanan Onaç, kafasına aldığı darbe ile bir süre baygın kaldıktan sonra hastaneye geldi. Onaç’ın durumunun iyi olduğu öğrenilirken polis ekiplerinin olayla ilgili çalışmaları devam ediyor. 

Saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor

Yaşanan olayın ardından Onaç’a peş peşe geçmiş olsun mesajları yayımlandı. Kayseri Barosu da konunun bizzat takipçisi olacaklarının altını çizerek, bir açıklama yaptı. Baro’dan yapılan açıklamada, “Kayseri Barosu mensubu meslektaşımız Av. Deniz Onaç, 08.02.2024 tarihinde Yeşilhisar ilçesi sınırları içerisinde, gece saatlerinde, araç ile yolculuk ettiği sırada, yardım amacıyla durup yanına aldığı şahıslar tarafından bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralanmıştır. Hadise çok yönlü soruşturulmakta olup, tüm aşamalar takip edilmektedir. Son zamanlarda bu ve benzeri insanlığa ve insanımızın yardımseverliğine karşı suçların çoğalması, toplumda cezasızlık algısının bir sonucudur. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, menfur saldırıyı lanetliyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.” ifadeleri kullanıldı.