Sahursuz oruç tutmanın tehlikesi var mı?

Ramazan ayında sahur yapılmalı mı, sahurda neler tüketilmeli? Uzmanından açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sahursuz oruç tutmanın tehlikesi var mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte beslenme düzeninde değişiklikler oldu. Sadece iftar ve sahur yapan vatandaşlara uzmanında uyarılar geldi. 

Kayseri Şehir Hastanesi’nde İç Hastalıkları Uzmanı Fatih İlkaya, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile iftarda vatandaşların çorba ile ana yemek arasında en az 15-20 dakikalık bir dinlenme süresi olması gerektiğini söylemiş sofrada karbonhidratların yerine tahılların olması gerektiğini önermişti. Kavrulmuş, kızartılmış ve tütsülenmiş yiyeceklerden uzak durulması gerektiğinin altını çizen İlkaya, sahura ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Sahursuz oruç tutmanın tehlikesi var mı?

Oruç tutarken yapılan yanlışlarda bahseden İlkaya, bunun yaygını olarak sahursuz tutulan orucu gösterdi. Gece yiyip yatmanın da doğru olmadığını paylaşan İlkaya, bu durumların açlık süresini uzatarak metebolizmayı yavaşlattığını ifade etti. İlkaya, böylelikle kilo alma durumu yaşanılabileceğini söyledi. İlkaya, mide sağlığı için sahur yapıldıktan hemen sonra yatılmamasını da tavsiye etti. 

İlkaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Halk arasında yaygın bir şekilde yapılan yanlışlardan bir tanesi de sahursuz oruç tutmaya çalışmak ya da gece yiyip yatmak ya da sadece su içerek oruç tutmaya çalışılmasıdır. Bu durumlar total açlık süresinin uzamasına neden olmakta bunun neticesinde metebolizma hızımız yavaşlayarak kilo artışına sebep olmaktadır. 

Bu nedenle Ramazan da süzenli olarak sahur yapılmasını önermekteyiz. Aynı zamanda mide sağlığımız için de sahurdan hemen sonra yatılmamasını tavsiye ediyoruz.”

Sahursuz oruç tutmanın tehlikesi var mı?