Şahin: İŞKUR avukatları işçileri tehdit ediyor

Şahin: İŞKUR avukatları işçileri tehdit ediyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı. Şahin,  İŞKUR memurlarının yaptığı yanlış hesaplamalardan dolayı İŞKUR avukatlarının işçileri tehdit ettiğini iddia etti ve , “İşçileri tehdit eden avukatları bize ifşa ettirmeyin” açıklaması yaptı.

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin düzenlediği basın toplantısında İŞKUR’a ve kurumun avukatlarına tepki gösterdi. Basın toplantısında öncelikle Afrin’de yapılan Zeytin Dalı Harekatına değinen Şahin, operasyonun arkasında olduklarını belirtti. Şahin, “Mehmetçiğimiz için dua ediyoruz” diye konuştu Şahin daha sonra İŞKUR ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.  Şahin, işçilerin maaşından kesilerek oluşturulan işsizlik fonunda yapılan yanlış hesaplamanın işçilere zulme dönüştüğünü savundu. Şahin, “Türkiye’de işçilerin birçok sorunu var. Bu sorunlara hepimiz aşinayız. Bu sorunların çözülmesi içinde bazı mekanizmalar kurulmuş. İŞKUR aracılığıyla işçinin maaşından bir miktar bedel fona kesiliyor. Bu işsizlik fonu dediğimiz fon ile bir gün o işçiler işsiz kalacak olursa işsizlik maaşı alıyorlar. Böyle güzel bir uygulama. Yani işçinin lehine düşünülen bir uygulama. Fakat daha sonra bu uygulama nasıl rezil hale gelirin örneğini de şu anda Türkiye’de yaşıyoruz. İşçinin parasıyla oluşturulan bir fondan işçiye zulme nasıl dönüştüğünü maalesef üzülerek izliyoruz. İşsiz kalan işçilere kesilen ödeneğinin geri dönüşü esnasında İŞKUR görevlileri yanlış yapıyorlar. Yanlış hesaplama yapıyorlar bir işçiye 2 bin 300 ödemesi gerekirken 3 bin TL ödüyor. İşçide işsizlik bedeli diye alıyor. İşçinin o maaşı hesaplaması imkansız ”dedi.

“İŞKUR AVUKATLARI İŞÇİLERİ TEHDİT EDİYOR”

Şahin, ayrıca İŞKUR avukatlarının, işçileri tehdit ettiğini iddia ederek, şunları söyledi:  “Nasıl oluyorsa bu yanlışlıkların farkına varıyorlar. Maalesef hiçbir uyarı hiçbir ihtara gerek kalmadan avukat kılıklı bazı kişilere de bu yetkiyi vererek işçi direk icra ile muhatap oluyor. Fazla ödeme yapılmış deyip ben bunu icra yoluyla alırım deniyor. Bu çok medeni bir davranış değil. İşçiden oluşturulan fon işçiye zulme dönüştürülüyor. Burada yanlış hesap yapan memurun hiçbir kabahati yok. Sanki işçi gelmiş fazla para almış gibi yanlış hesaplanmasının yanı sıra birde icra ile muhatap oluyor. İcra yetmiyor birde o avukat kılıklı dediğimiz kişilerin marifeti ile maalesef Türkiye’nin her tarafına sardı bunlar. Hukuku kullanarak topuklarına basıp ahkâm keserek, devletle oyun olmaz hapse atarız sizi, bu parayı hemen ödeyin tehditleri asla bu ülkenin bir kurumuna yakışmıyor. Ya çalıştığınız avukatları iyi seçin, yada talimatını düzgün verin. Fakat bu tek taraflı değil. Ben bu muameleyi yaşayan tüm işçi kardeşlerime bunu kim yapışsa o kurum hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunun. Devleti zarara uğratmaktan, fazla para ödemekten suç duyurusunda bulunun.”

“İŞÇİLERİ TEHDİT EDEN AVUKATLARI BİZE İFŞA ETTİRMEYİN, GEREKENİ YAPIN”

İŞKUR yönetimine seslenen Başkan Mahmut Şahin, “İşçileri tehdit eden avukatlarınızı bize ifşa ettirmeyin, gerekeni yapın” dedi. Şahin, “Bir gün bize şunu yaptırmasınlar. Bu avukatların arayıp işçileri tehdit etmesi, devletle oyun olmaz, sizi hapis yatırırız parayı hemen ödeyeceksiniz tehditleri ve fazla fazla paralar almaları bunları kayıt altına alıp sosyal medyadan, medya aracılığıyla ifşa ettirmeyin bize. Kurumları uyarıyoruz. Lütfen talimatları verin düzgün davransınlar. Yada bu yanlışı yapanların ödemesi gereken bir bedel olsun. İşçiye bu bedeli ödettirmesin kimse. Buna kimsenin hakkı yok” diye konuştu.