'Sadece PKK üzerinden siyaset yürüttüler'

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, seçim gecesi Olay Türk TV ekranlarında seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Sadece PKK üzerinden siyaset yürüttüler'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

28 Mayıs’ta sandığa giden Türkiye’de 13. Cumhurbaşkanı belli oldu. Tüm yurtta heyecan sürerken Kayseri’de de hareketli dakikalar yaşandı. Seçimi yakından takip eden isimlerse milletvekilleri oldu. Yine Kayseri’de de milletvekilleri seçimleri il başkanlıklarından takip etti. Bu isimlerden birisi de Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç oldu. İl başkanlığında mikrofonlarımıza özel açıklamalar yapan Genç, bakın neler söyledi?

‘ALGILAR ÜZERİNDEN SEÇİM DEVAM ETTİ’
14 Mayıs’tan 28 Mayıs’a kadar geçen sürede neler yapıldığını paylaşan Genç, “Biz 14 Mayıs'tan sonra çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettik. Tabii ki Türkiye'nin alışkın olduğu bir durum değil. İlk defa yaşanan bir seçim, ikinci tur seçimi. İnsanlar ne yapacağını bilmiyorlardı. Nasıl bir çalışma metodu uygulanacak bilmiyordu. Siz bildiğiniz üzere tamamen algılar üzerinden seçim devam etti. Ne ekonomik programlar değerlendirildi ne hukuk üzerine konuşmalar yapılabildi ne adalet üzerinde sadece terörle PKK üzerinden siyaset yürüttü karşı taraf ve hükümetin, devletin, tüm kurum ve kuruluşlarını kullanarak seçim çalışmalarını yürüttüler.” dedi.

“Çok ciddi bir haksız rekabet söz konusuydu” diyen Genç, “Ama bizler centilmenliği bırakmadan barış diliyle bu süreci götürmeye çalıştık. Her türlü baskıya rağmen. Şimdi hep beraber takip ediyoruz seçim sonuçlarını. Ben özellikle ülkemize, şehrimize, partimize, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum, canı gönülden.” ifadelerini kullandı.

‘GÖNLÜMÜZ İKTİDAR MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTERDİ’
Genç, milletvekili olarak sürecin nasıl devam edeceğini de şu sözler anlattı; “Tabii gönlümüz iktidar milletvekili olarak Kayseri'ye hizmet etmek. Şimdi seçimlerin neticesinde muhalefette kalırsak da çok yapıcı bir muhalefet yapacağız Kayseri şehrin menfaatlerini gözeterek iktidar olma şansını da yakalayabilirsek ki eksik olan tüm yatırımları takip edeceğiz.

Kayseri'nin hizmetinde olacağız. Ben her zaman söyledim. Kayseri'nin on milletvekili olarak Kayseri'nin hizmetkarı olmamız gerekiyor. O uyumu sağlamamız gerekiyor. Biz o anlamda Millet İttifakı milletvekilleri olarak üzerimize düşeceğini düşeni yapacağımızı her zaman ifade ettik.”