Saatler kaldı: Milyonlar o rakamları bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün enflasyon rakamlarını açıklayacak. Milyonlarca emekli alacakları zam oranını da belirleyecek olan bu rakamı bekliyor. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Saatler kaldı: Milyonlar o rakamları bekliyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TÜİK saatler sonra milyonlarca emekli ve memuru da yakından ilgilendiren enflasyon rakamlarını açıklayacak. Açıklanacak rakamlarla birlikte emekli kök maaş zammı, en düşük emekli maaşı ve memur maaş zammı da şekillenmiş olacak. TÜİK tüm bu hesaplamalara esas olacak Aralık ayı enflasyon verileri 3 Ocak 2024 Çarşamba günü (bugün) saat 10.00'da açıklanacak. 
Konuyla ilgili yapılan değerlendirmelerde; TÜFE'nin aylık yüzde 3 civarında gelmesi halinde emeklilere yaklaşık yüzde 38 oranında bir artış uygulanacak. Bu durumda en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'den 10 bin 350 TL'ye yükselmesi bekleniyor. 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde memur ve memur emeklilerinin zam oranıyla ilgili bugün açıklanacak rakamları işaret ederek, “Memur zammı enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden kaynaklı 15 puanlık artışla yüzde 50'ye yakın çıkıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de enflasyona göre artış yapılacak. Ancak bu grubun aylıkları yılın ikinci yarısında görece daha yüksek artacak” açıklamasını yapmıştı.