Saadet Partili Arıkan: 128 milyar dolar yanlış politikalar sonucu buharlaştı

Saadet Partisi (SP)Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, OlayTürk Tv'de yayınlanan Ramazan Özel programına katıldı. Arıkan, son zamanlarda gündemde olan '128 milyar dolar nerede?' sorusuna hala sağlıklı bir cevap alınamadığını vurguladı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Saadet Partili Arıkan: 128 milyar dolar yanlış politikalar sonucu buharlaştı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi (SP)Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, esnaf isyanlarını ve iflas eden esnafları üzülerek takip ettiklerini belirtti.
“ÜLKENİN GÜNDEMİ EKONOMİ VE İSŞİZLİK”
 A'dan Z'ye ekonomi de sıkıntı yaşamayan kimsenin olmadığını söyleyen Arıkan, "Biz anket şirketlerine sürekli anket yaptırıyoruz ve şu an ülkenin birinci gündemi ekonomi ikinci gündemi ise işsizlik yüzde 50'ye varan oranlarda. Çok enteresan pandemi yüzde 4 gibi rakamlarda çıkıyor insanlar o derece sıkıntıya girmiş vaziyette. Son zamanlarda ki esnafların iflaslarını, isyan çıkışlarını ve intiharları üzülerek takip ediyoruz. Son bir kaç ayda ki gelişmelere bakarak pandemiden dolayı ekonominin bu hale geldiğini yorumlarsak hata yapacağımızı düşünüyorum büyük resime dikkat etmek gerekiyor. Netice itibariyle ekonomide sıkıntı yaşamayan a dan z ye kimse yok" diye konuştu.


"128 MİLYAR DOLAR NEREDE?"
Son zamanlarda gündemi meşgul eden 128 milyar dolar konusuna da değinen Arıkan: "128 milyar dolar nerede? sorusunun hala sağlıklı bir cevabı alınamıyor. Bununla ilgili en son Mahir bey bir açıklama yaptı daha sonra açıklamasını geri çekti. Giden para hepimizin parası yanlış politikalar sonucu bu para buharlaştı. Bazıları 'kendi çıkarları için bu paraları kullandılar' diyorlar ama böyle bir şey söz konusu değil. Dövizi ve faizi dengeleyebilmek için bu paralar buharlaştırıldı. Hakikat para gitti nereye ve nasıl gitti bu tartışmaya açık bir konu ama merkez bankalarından benim beklentim şeffaf bir şekilde söylenirse ve sorunun teşhisini doğru yapabilirsek tedavi de doğru yapılabilir. İnşallah günü kurtaracak politikalar ile değil de genele matuf 84 milyon insanı düşünen ve dertlenen insanlar bizimle alakalı kararlar alır diye umut ediyorum" ifadelerini kullandı.