Randevu vermekten korkuyor musunuz?

Randevu vermekten  korkuyor musunuz?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Tekin, 38 Kent TV’de katıldığı Kent Meydanı programında çarpıcı açıklamalar yaptı. “Kayseri’nin artık bilgiye ihtiyacı var, arsa rantına değil” diyen Tekin Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi yönetimlerine de sert tepki gösterdi. Randevu taleplerine aylardır cevap verilmediğini kaydeden Tekin, “Sen orda makam işgal etmeyeceksin, makama değer katacaksın. Sanayi Odası Başkanı bir muhalefet partisinin il başkanına randevu vermekten korkuyor mu?  Bu mu? Açık açık söylüyorum, yanlış yapıyorsun sayın Başkan. Eğer sen oda başkanı bir partinin elemanıysan, partinin de bu manada bir şey yaptığını düşünmüyorum. Kendi kendine baskı yapıyor. O zaman ayrılacaksın, gideceksin parti saflarında görev yapacaksın.  Orası bir sivil toplum örgütüdür.  Sen ona göre davranacaksın. O kurum Kayseri’nin, toplumun tamamının hakkı. Tek partinin değil” dedi.

 

 

 

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Tekin, 38 Kent TV’de, Kent Meydanı  programında 38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve Kayseri Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cafer Zengin’in sorularını yanıtladı. Yaptıkları il kongresi hakkında açıklama yapan Tekin, 4 ay içinde teşkilatlanma çalışmalarını yapmak zorunda kaldıklarını ifade ederek,  kısa zamanda çok yol aldıklarını söyledi.

Kongreye gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini ve partinin Genel Başkanı Meral Akşener’in de Kayseri’den mutlu ayrıldığını kaydeden Tekin, “İnsanlar üzerinde iktidar baskısı var. Bu baskıyı kendileri mi yapıyor, insanlar kendi mi yapıyor bu da muamma. Ama her şeye rağmen başarılı bir kongre yaptık. Demokrasi bayramı yaşattık. Destek veren emek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

“TARIM FUARINA GELEN ARAÇLARIN PLAKALARINI ÇEKMİŞLER”

 

Bazı çevrelerin kongre günü Tarım Fuarı’na gelen araçların plakalarını fotoğraflayarak, kamuoyunda “çevre illerden taşımayla kongre yaptılar” şeklide bir algı oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Tekin, “Neden böyle yapıyorlar, anlamak güç. Biz imkanlarımız olsaydı vatandaşlarımızı kongre salonumuza getirmek isterdik. Eğer yapsaydık da Türkiye’deki en kalabalık kongreyi yamak isterdik. Partimizin imkanı öyle bir şeye izin vermiyor, tamamen gönüllülük hareketi. Zaten ben taşımalı kongre yanlısı da değilim. Oraya gelen insanlar o hissiyatı hissetmeli, gönül vermeli.

Türkiye’nin geleceği ile ilgili güzellikleri bunlar yapar diyen insanlar olmalı. Bedeni burada ama aklı başka yerde olan insanlarla ilgili bir görüntü vermedik biz. Buradaki kongrenin havası buraya inanarak, güvenerek, ülkenin geleceği için bir umut bekliyorum diyen insanlarla doluydu salon” dedi.

 “KAYSERİ İLE İLGİLİ GENİŞ BİR RAPOR HAZIRLADIK”

 Kent Meydanı programında ‘Türkiye’yi, Kayseri’yi bir yere götüreceksek iddialı projelerimiz olmalı. Kayseri artık bilgiyi konuşmalı, bilgi olmazsa arsa rantı ile bir yere varılmaz. Sonuçta hüsran olmaya mahkum olunur” diyen Tekin, “Kayseri ile ilgili geniş bir rapor hazırladık. Komisyonlar kurduk. 4 aylık bir parti ama gönüllüler var, danışmanlar var, ARGE çalışmalarımız var. Bir şey yapalım, üretelim ki bu ülke, şehir ileriye gitsin. Gelirden çok pay alınsın.  Komisyonlarımız çalışıyor, tespitlerimiz genel merkeze iletiliyor. Bu çalışmalar devam edecek. Dar particilik anlayışında olmayacağız. Kayseri en yakın limana, pazara ulaştırılmalıdır. Bu şekilde yapmazsanız ne üretirseniz üretin elinizde kalır.  Kayseri tren gelecek. Lojistik tren de olmalı. Malın limana ulaşması için hızlı tren de şart. Bu olmazsa olma,  ekonomik şekilde  üretilen mallar da ulaştırılmalıdır.”

 TEKİN’DEN SANAYİ ODASI VE OSB YÖNETİMLERİNE SERT TEPKİ

 Kayseri’de üniversiteler ile odalar arasında gerekli olan işbirliğinin kurulamadığını anlatan İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Tekin, Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölgesi yetkililerinin kendilerine randevu vermemelerine de sert tepki gösterdi.

Tekin, şöyle konuştu: “Bununla ilgili çaba göremiyorum. Sanayi Odası’ndan biz randevu istedik arkadaşlardan. Organize Sanayinin başkanından randevu istedik. 50 tane bahane uydurdular. Çok da meraklı değiliz sana. Biz  bu şehirle ilgili bir şey söyleyeceğiz. Biz seninle istişare etmek istiyoruz. Senin yüzünü görmek için gelmiyoruz oraya, senin yüzüne meraklı değiliz. Senin işgal ettiğin makamdan dolayı geliyoruz oraya. Sanayi Odası Başkanına da, Organize Sanayi Bölgesi Başkanına da söylüyorum. Efendim,  işimiz var. Ne iş yapıyorsun?  Ne ürettin? Sayın Cumhurbaşkanı bir şey söylüyor ertesi gün sen onunla ilgili olarak bir yorum yapıyorsun. 2 lafının biri arsamız hazır.  Kayseri’nin beklentisi arsa değil ki. Kayseri’nin beklentisi bilgi. Bilgimiz hazır desene. Niye diyemiyorsun? Niye onunla ilgili çalışma yapmıyorsun  Burada alt yapı bilgisi var desene. 

Sanayi Odası Başkanından randevu istedik. 50 tane bahane biz size döneriz. Dönme yok. Tekrar arıyoruz, bugün işim var, toplantım var. Kardeşim işin varsa, o zaman işine bak. Senin işin sanayi odasıysa bu sanayinin gelişmesi için bende bir şey söyleyeceksem , bir de koskoca bir partinin başkanı olarak  il başkanı olarak bir şeyler söyleyeceksem beni dinleyeceksin.  Dikkate alırsın ya da almazsın. Söylediklerimden bir değer bulursun ya da bulmazsın ama alacaksın. Üzerimizde baskı var diyorlar. Burada iktidar partisine de kötülük ediyorlar. Böyle diyerek nereye varacaksınız.  Türkiye’de demokrasinin olmadığını mı söylüyorsunuz siz? Sanayi Odası Başkanı bir muhalefet partisinin il başkanına randevu vermekten korkuyor mu?  Bu mu? Açık açık söylüyorum. Yanlış yapıyorsun sayın Başkan. Genel manada konuşulan şeyleri söylüyorum, korku konusunda. 4 ay oldu. 4 aydır randevu talepleri yenileniyor.  Genel merkezimizden de sivil toplum örgütleri ile ilgili heyetler geldi. Onlar bize dediler sanayi odasından randevu alın. Sanayi Odasının cevabı üzerine söylüyorum, senin için Kayseri’de sanayinin gelişimine katkı sunmaktır. Bunla ilgili kim, fikir varsa sen ondan alacaksın”

 “SEN ORDA MAKAM İŞGAL ETMEYECEKSİN, MAKAMA DEĞER KATACAKSIN”

 “Kayseri sanayiden nerde nereye geldi. Geriliyor” diyen Tekin,  “Niye milli gelirden az pay alıyor. Daralmayı konuşuyoruz. Neden çünkü yeterli üretim yapılmıyor. Kim sorumlu? Sanayi Odası bu konuda ilgili kurumların başında yer alıyor. Sen orda makam işgal etmeyeceksin, makama değer katacaksın. Oturduğun makamda sana bir şey söylemek isteyen varsa onu dinleyeceksin. Yanlış olabilir, doğru olabilir, ama dinleyeceksin. Kayseri’de eksik olan bilgi. Kayseri bu tür başkanlar yüzünden olaya arsa olarak bakıyor. Sorsanız şu kadar metrekarede şey yapıyoruz der. Yani kafası bilgi yönünden gitmiyor. Kafası arsa yönünde gidiyor. Biz partimizi iktidara hazırlıyoruz onun için donanımlı geleceğiz. Bir şeyi afaki konuşmayacağız. Saygıdeğer  diğer oda başkanları ile görüştük, görüşeceğiz. Onlarla konuşacağımız şey Kayseri.  Şahsi işimiz için gitmiyoruz. Kayseri’ye katma değer katmak için gidiyoruz. Eğer sen oda başkanı bir partinin elemanıysan, partinin de bu manada bir şey yaptığını düşünmüyorum. Kendi kendine baskı yapıyor. O zaman ayrılacaksın, gideceksin parti saflarında görev yapacaksın.  Orası bir sivil toplum örgütüdür.  Sen ona göre davranacaksın. O kurum Kayseri’nin, toplumun tamamının hakkı. Tek partinin değil.” şeklinde konuştu.

 

“BU ÇAMUR BİZE YAPIŞMAZ”

Bazı çevrelerce kendilerine yönelik yapılan bazı suçlamalara da sert tepki gösteren Tekin, partinin Genel Başkanı Meral Akşener’in, sözlerini hatırlatarak, “Bu çamur bize yapışmaz” dedi. Tekin,

“Genel başkanımız gittiği her yerde de diyor ki, tıpkı sanayi Odasının Başkanı gibi bazı medya kuruluşlarında olan insanlar ambargo uyguluyor ama, ‘Benim değil 7 sülalemin herhangi birinde bir FETÖ bağlantısı bulursanız, işlem yapmazsanız alçaksınız, şerefsizsiniz’ diyor. Kayseri’de de konuştu. Bizim bu konuda korkumuz yok, tavrımız belli. Bizimle ilgili bunları söyleyenlere sesleniyorum; FETÖ’yü kim devletin kurumlarına yerleştirdi. Okullar, üniversiteler açmasını kim sağladı? Kim Türkçe olimpiyatları düzenledi, ağıtlar yaktı? Rahmetli Kamer Genç, Meclis kürsüsünde ‘Bu FETÖ size bela olacak’ dediğinde kimler üzerine yürüdü? Kimlerin FETÖ lideri ile fotoğrafları çıktı. Daha yakın olmak için fotoğraflarda kimler kol kola girdi. Kayseri Milletvekillerinin de fotoğrafları var. Sanki orası kutsal bir yermiş gibi başı açık oraya giden ve orada başlarını kimler örttü? Kendi ayıplarınızı başkasının üzerine atmayın. İYİ Parti’ni böyle bir sorunu yok. İftira atmayın. Bu çamur bize yapışmaz, biz de durmaz”

 Diğer yandan Tekin, daha önce diğer birçok siyasi partide görev yapmış isimlere yeni yönetimde görev verdiklerini de belirterek, “Biz de her partiden isimler var. Değerli arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız ve ülkemizin sorunlarını çözmek için gayret göstereceğiz.  Biz kendimizi merkeze koyduk. Vatansever herkese kapımız açık. Adaylıklar konusunda da deneyimli, bilgi birikimi olan isimleri tercih edeceğiz” dedi. Haber: Cafer ZENGİN