Ramazanda nelere dikkat etmek gerekiyor?

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle beslenme düzeni değişti. Peki Ramazan ayında nasıl beslenmek gerekiyor uzmanı açıkladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ramazanda nelere dikkat etmek gerekiyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle beraber öğün saatlerinde değişiklik yaşanıyor. Değişen beslenme düzenin de ise uzmanlar nelere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Peki Ramazanda nasıl beslenmek gerekiyor? Kayseri Şehir Hastanesi Dahiliye (İç Hastalıkları) Uzmanı Uzman Dr. Fatih İlkaya anlattı. 

Ramazan ayında nasıl beslenmeliyiz?

Uzman Dr. İlkaya, iftarda çorba ile ana yemek arasından en az 15-20 dakikalık bir dinlenme süresi olması gerektiğini vurguladı. İlkaya, “İlk önce iftarda yağ ve tuz oranı azaltılmış sebzeden zengin hafif çorbalar tercih etmeliyiz. 15-20 dakikalık dinlenme sürecinin sonunda liften zengin salta ve benzeri ürünlerle desteklenmiş ana ürün önermekteyiz. Bunun yanında tüketilecek karbonhidratların tam tahıl olmasına özen göstermeliyiz. Ana öğünden 2 buçuk 3 saat sonrasında vücudumuzdaki kalsiyum ihtiyacımızı karşılayabilmek için sür, süt ürünleri ve sütlü hafif tatlılar ile meyve tüketilmesini önermekteyiz.” dedi.

Ramazan ayında nasıl beslenmeliyiz?

İlkaya Ramazan nelerden uzak durulması gerektiğini de şu sözlerle ifade etti; “Kavrulmuş, kızartılmış ve tütsülenmiş yiyeceklerden uzak durmayı önetmekteyiz.”