Prof. Dr. Ersan Şen aslen Kayserili

Adı Cumhurbaşkanı adaylığı için geçen Hukuk Profesörü Ersan Şen'in nereli olduğu merak edilirken aslen Kayserili olduğu belirtildi.

Prof. Dr. Ersan Şen aslen Kayserili

Prof. Dr. Ersan Şen’in Avşar kökenli olduğu da ifade edildi.

Oğuzlar’ın 24 boyundan biri olan Avşarlar ile ilgili bilgilerin yayınlandığı internet sitesinde, “Avşar Ünlüleri” arasında tanıtılan isimler arasında Prof. Dr. Ersan Şen’in de tanıtıldığı görüldü.

Şen’in ailesinin Kayseri’nin Tomarza ilçesinden gittiği ifade edilen sitede Prof. Dr. Ersan Şen ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

“Prof. Dr. Ersan Şen, 16 Temmuz 1966 tarihinde Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Çalış kasabasında dünyaya geldi. Aslen Tomarza’nın Taf (Dadaloğlu) kasabasından göç ederek bir kolu Boğazlıyan’ın Taf (Özler) kasabasını, bir kolu Avanos’un Çalış kasabasını kuran Avşarlardandır. İlk ve ortaokulu memleketinde okuyan Şen, İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nden 1983 senesinde mezun oldu. Ardından 1987 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Mezuniyetinin ardından, İstanbul Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başladı. Yüksek lisansını 1989 senesinde Marmara Üniversitesi’nde yaptı. 1994 senesinde aynı üniversitede doktorasını yapan Şen, 1998 senesinde doçent oldu. 2004 senesinden bu yana profesör olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık yapmakta olan Ersan Şen, Akademik yaşamını İstanbul Üniversitesi SiyasaI BiIgiIer FaküItesi’nde devam ettirmektedir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkanlığı ve Hukuk Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini de yürüten Şen, İstanbul Üniversitesi Senato Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Fakülte Kurulu Üyesi olarak da idari görevde bulunmuştur. Türk Ceza Hukuku Derneği üyesidir. Ceza Hukuku ve Ceza Yargılaması Hukuku alanında akademik kariyere sahip olan Şen’in, bu alanlarda yazılmış birçok kitap, makale ve çevirisi mevcuttur.”

Avşar Obası adlı internet sitesindeki makaleyi okumak için TIKLAYIN