Pratik pastane poğaçası tarifi

Okullar açıldı. Kayserili ev hanımlarını da beslenme çantası hazırlama telaşı sardı. Hanımlar ise pratik lezzetler aramaya başladı. Peki pratik pastane poğaçası nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Pratik pastane poğaçası tarifi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hem sabah kahvaltılarına hem çocukların beslenme çantalarına az malzeme ile yapılabilecek bir poğaça tarifi veriyoruz. Dışarıdan poğaça almak içinize sinmiyorsa ama poğaçanızda pastane poğaçası tadında olsun istiyorsanız bu tarif sizin için. Ayrıca okulların başlaması ile de Kayseri hanımlar pratik lezzetler aramaya başladı. İşte hem beslenme çantalarında yer alacak hem de yiyenlerden mutlaka ‘nasıl yaptın?’ sorusunu duyacağınız o tarif…

Malzemeler:
5 buçuk su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı yoğurt 
250 gram tereyağı ya da margarin (ikisini karıştırabilirsiniz)
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağından biraz fazla su
1 paket yaş mayanın 2/3 ‘ü 

Nasıl yapılır?
Önce unumuzu geniş bir kabın içerisine alıyoruz. Ardından tereyağı ve şekeri ekleyerek karıştırıyoruz. Burada püf noktası yağın soğuk olması.  Ardından una yumurtamızı, yoğurdumuzu ve yaş mayamızı ekliyoruz. Mayayı açmak için üzerine biraz su ekliyoruz. Tuzumuzu da ekleyerek ihtiyaç oldukça su ekleyerek güzelce yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Hamuru hiç dinlendirmeden 20 eşit parçaya bölüyoruz. Parçaları elimizde yuvarlayıp tepsiye diziyoruz. Tepsinin üzerini bir bez ile örtüp 15 dakika kadar dinlendiriyoruz. Ardından bezelerin üzerine elimizde biraz bastırarak yassılaştırıyoruz. Daha sonra yumurta sarısını sürüp çatalla çiziyoruz. 50 derecede önceden ısıttığımız fırına gönderip yarım saat bekletiyoruz. Ardından fırının derecesini 160 dereceye yükseltip poğaçalarımızı güzelce pişiriyoruz. 
Afiyet olsun.


Ballı Lezzetler YouTube sayfası ev hanımları için pratik pastane poğaçası yapımını anlattı.