Piyasaların gözü Pazartesi gününde olacak!

Bu hafta TÜİK tarafından açıklanan işsizlik oranları yakından takip edildi peki gelecek hafta hangi veriler açıklanacak? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Piyasaların gözü Pazartesi gününde olacak!

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de ekonomik takvim, finansal piyasalarla ilgilenen iş adamları, sektör temsilcileri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Finansal piyasalara yön veren verilerin oluşturduğu ekonomik takvimde gelecek hafta hangi önemli veriler açıklanacak?

Piyasaların gözü Pazartesi gününde olacak!

'İşsizlik Oranı' açıklandı

Bu hafta ekonomik takvimde yer alan geçtiğimiz gün açıklanan işsizlik oranı önemli veriler arasındaydı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı Mart ayında bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti. 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı Mart ayında bir önceki aya göre 19 bin kişi azalarak 3 milyon 57 bin kişi oldu. Şubat ayında işsizlik yüzde 8,7 olarak kaydedilmişti.

Piyasaların gözü Pazartesi gününde olacak!

'Türkiye Perakende Satışları' verisi takip edilecek

Geelcek hafta ise ekonomik takvimde yer alan ay içinde tüketicilerin perakende işletmelerinden yaptıkları harcamaları temsil eden 'Türkiye Perakende Satışları' verisi yakından takip edilecek önemli veriler arasında yer alıyor.

Türkiye Perakende Satışları (Aylık) verisi, belirli bir ay içinde tüketicilerin harcama eğilimlerini ve perakende sektöründeki genel performansı gösterir. Bu veri, tüketici talebi, ekonomik büyüme ve enflasyon gibi makroekonomik göstergelerin değerlendirilmesinde önemli bir rol oynar.

Türkiye Perakende Satışları (Yıllık) verisi ise, mevcut yılın belirli bir dönemi ile önceki yılın aynı dönemi arasındaki perakende satışlarının karşılaştırılmasını sağlar. Bu, perakende sektöründeki uzun vadeli trendleri belirlemeye ve tüketicilerin uzun vadeli harcama eğilimleri hakkında bilgi sağlamaya yardımcı olabilir.

İşte gelecek hafta (13 Mayıs - 17 Mayıs) ekonomik takvim

Piyasaların gözü Pazartesi gününde olacak!

İşte geçtiğimiz hafta (6 Mayıs - 10 Mayıs) ekonomik takvim

Piyasaların gözü Pazartesi gününde olacak!