MHP ve İYİ Parti arasında Pınarbaşı düellosu!

MHP ve İYİ Parti arasında Pınarbaşı düellosu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Siyasette yerel seçim hazırlıkları sürüyor. Kayseri’de seçimde sonucu en çok merak edilen ilçe Pınarbaşı. Eski Belediye Başkan Dursun Ataş’ın MHP’den ayrılması ve sonrasında İYİ Parti’ye geçiş ve  Milletvekili seçilmesinin ardından koltuğa Belediye Meclis Üyesi Hamit Çevik oturdu.  Yaşanan bu gelişmenin ardından ilçede Ataş faktörü bilinen bir gerçek. Ancak son yaşananlar seçmende nasıl bir etki oluşturacak merak konusu oldu.

İşte Pınarbaşı hem MHP’nin hem de İYİ Parti’nin ayrı önem verdiği bir yer. Yerel seçimlerde ilçede yarışın kıyasıya geçmesi bekleniyor.  MHP İl Başkanı Serkan Tok, Aklımızın yüzde 51’i Pınarbaşı’da. Orada MHP tabelasıyla olmak istiyoruz. Bunun için de çok çalışacağız” dedi. İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt da Pınarbaşı konusunda iddialı açıklamalar yaptı. Bozkurt, “Pınarbaşı konusunda iddiası olan partilere başarılar diliyorum. Biz her tarafta iddialıyız. İnsanlarımız gereğini yapar” ifadelerini kullandı. MHP ile İYİ Parti arasında Pımnarbaşı düellosu yaşanıyor. İki parti de Pınarbaşı konusunda iddialı. İlçede şu an Belediye İYİ Partili, ancak önümüzdeki yerel seçimlerde ilçede kıyasıya yarışın yaşanması bekleniyor.

“LİDERİMİZE PINARBAŞI’NI ALMIŞ BİR TEŞKİLAT OLARAK GİTMEK İSTİYORUZ”

MHP İl Başkanı Serkan Tok, 38 Kent TV’de Pınarbaşı ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Pınarbaşı’na ayrı önem verdiklerini ifade eden Tok, “MHP tabelasıyla yeniden orada olmak istiyoruz” dedi. Pınarbaşı’nın aynı zamanda MHP’nin Kurucu Genel Başkanı merhum Aplarslan Türkeş’in memleketi olduğunu belirten Tok, “Aklımızın yüzde 51’i Pınarbaşı’da. Orayla ilgili görüşmelerimiz, çalışmalarımız sürüyor. Muhtarlarla görüşüyoruz. Başbuğumuzun ilçesi, ata toprağının tekrar MHP’ye geçmesi için elimden geleni yapacağım. Liderimize Pınarbaşı’nı almış bir il teşkilatı olarak gitmek, daha farklı bir konumda ve önemde yer alıyor” dedi.

BOZKURT: İNSANLARIMIZ GEREĞİNİ YAPAR

Tok’un, bu yöndeki açıklamaları sonrasında İYİ Parti’nin yeni İl Başkanı Süleyman Bozkurt da yerel seçimlere yönelik yine 38 Kent TV’nin gündeme damgasını vuran programı Kent Meydanı’nda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Yerel seçimlerde iddialı olduklarını ve İYİ Parti’nin yerel seçimlere damgasını vuracağını savunan Bozkurt, Pınarbaşı ile ilgili olarak da “Biz yerel seçimlerde en başarılı parti olacağız. Pınarbaşı konusunda iddiası olan partilere başarılar diliyorum. İnsanlarımız gereğini yapar. Biz sadece Pınarbaşı özelinde değil, her tarafta iddialıyız. Bu konuda başarılı olmak için çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Haber: Cafer ZENGİN