PFDK'dan Kayserispor'a ve Sivasspor'a ceza verildi!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Trendyol Süper Lig'in 38. haftasında oynanan Sivasspor-Kayserispor maçı sonrasında her iki kulübe de para cezası verdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

PFDK'dan Kayserispor'a ve Sivasspor'a ceza verildi!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trendyol Süper Lig’in 38. haftasında oynanan Sivasspor-Kayserispor maçı sonrasında her iki kulübe de para cezası verdi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, PFDK kararları kamuoyuyla paylaşıldı.

Kayserispor Kulübü, 25 Mayıs 2024 tarihinde oynanan maçta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 200 bin TL para cezasına çarptırıldı. Bu ceza, aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakalarda aynı ihlalin 4. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle verildi. Ayrıca, Futbol Disiplin Talimatı’nın 53/3. maddesi uyarınca, çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Misafir Kuzey Tribün A ve B bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartları bloke edilerek, bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişleri engellenecek. Aynı maçta Kayserispor taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle de kulübe 112 bin TL para cezası verildi.

Sivasspor Kulübü de aynı müsabakada benzer ihlaller nedeniyle ceza aldı. Sivasspor, taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca Vıp Alt Tribün C blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesi kararı verildi. Ayrıca, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Sivasspor’a 112 bin TL para cezası kesildi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden açıklanan PFDK kararları şu şekilde:

"Kayserispor Kulübünün, 25.05.2024 tarihinde oynanan Sivasspor- Kayserispor Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 200 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Misafir Kuzey Tribün A ve B numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine, aynı müsabakada Kayserispor Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına"

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Sivasspor'da para cezası verdi.  PFDK kararı şu şekilde: "Sivasspor Kulübünün, 25.05.2024 tarihinde oynanan Sivasspor-Kayserispor Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta Vıp Alt Tribün C blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine, aynı müsabakada Sivasspor Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına"