Personel Devam Kontrol Sistemi ile Maaş Hesabı Nasıl Yapılır?

Puantaj yönetimi ne kadar esnek, hızlı ve hatasız yapılır ise bordro hesaplama süreci de o kadar kaliteli olacaktır. PDKS birçok farklı ölçekte firmanın mavi yaka ve beyaz yaka puantaj yönetimi üzerine uzmanlaşmış bir yazılımdır.

Personel Devam Kontrol Sistemi ile Maaş Hesabı Nasıl Yapılır?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pdks de günlük puantaj parametrelerinden firmanızın kendine özgü çalışma saatleri mesai başlangıç saati, mesai bitiş saati, tolerans gibi değerler girilir. Vardiya tanımlarından başlangıç ve bitiş saatleri gün dönüm saatleri belirtilerek tanımlanır. Tanımlama yapıldıktan sonra genel gruplar çalışma planın dan haftanın hangi günleri hangi vardiyalarda çalışılacağının ve hangi tarihler arasında bu çalışma saatlerinin olacağı tanımlanır. Aynı çalışma düzenine sahip personeller personel özlük kısmından aynı hesap grubunda toplanır.

Cihazdan gelen veri ile maaş hesaplama algoritması çalıştırılır. Öncelikle hesap grubuna bakılarak vardiya düzenleri tespit edilir. Bu vardiyalarda girilen parametrelere göre de hesaplama yapılır.

En son hesaplanan puantajı görüntülemek içinde genel bazda maaş ekstresi, kişi bazında maaş ekstresi, maaş pusulası raporlarından görüntülenebilir. Genel Bazda Maaş Ekstresi raporunda personellerin toplam girilen tarih kadar giriş çıkış verisinin normal çalışma, fazla mesai, devamsızlık, raporlu, raporsuz gibi birçok bordro alanı görüntülenebilir. Pdks sisteminde isteğe bağlı olarak bunlara ekleme ve çıkarmada rapor alanından yapılabilir. İsteğe ve ihtiyaca bağlı olarak bu bordro alanları kendiniz tarafından yeni tanımlanabilir.

Kişi Bazında Maaş Ekstresin de ise personelin detaylı yine istenilen tarih aralığında kişi detaylı verileri çıkarılabilir. Bu raporları alırken ayarlar kısmında gösterilmesi istene personel özlük bilgilerini, font büyüklüğü, tam sayıya yuvarlama ayarları yapılabilir. Diğer Kısımda yani genel raporlarda özlük raporu, gene bazda giriş çıkış listesi, kişi bazında giriş çıkış listesi, devamsızlar listesi, işten ayrılanlar listesi, izin kullananlar listesi, avans listesi, prim listesi, aylık devam listesi gibi ayrıntılı diğer raporlara da ulaşılabilir.

Puantaj yönetimi ne kadar esnek, hızlı ve hatasız yapılır ise bordro hesaplama süreci de o kadar kaliteli olacaktır. PDKS birçok farklı ölçekte firmanın mavi yaka ve beyaz yaka puantaj yönetimi üzerine uzmanlaşmış bir yazılımdır.

X RAY CİHAZLARININ ZARARLARI NELERDİR?

X ray cihazlarının giriş ve çıkışlarında radyasyonu önleyici perdeler bulunmaktadır. Ayrıca cihaz üzerinde operatörün dilediği zaman cihazı durdurabilmesi için ‘stop’ lambası mevcuttur. İşletmelerinizin ihtiyaçları doğrultusun da size en uygun cihaz seçiminde yardımcı olunur. İnsanların üst aramaları ise kapı dedektörleri vasıtasıyla ve el dedektörleri yardımıyla yapılır. El dedektörleri genellikle metala hassasiyeti ayarlanmış detektörlerdir. X ray cihazları organik ve inorganik madde ayrımını da yapabilirler. 3 ve 4 renk olarak görüntü verebilirler. Ayrıca oparatörün cihazı acil durumlar veya dilediğinde direk durdurabilmesi için stop butonu da bulunmaktadır. X ray cihazı tünelinde bir eşya geçtiğinde direk olarak cihazın ürettiği x ışınları eşyaların içinden geçer nesnelere çarparak tünel içerisindeki detektörlere iletir. Bu detektörlere verilen bir diğer ad ise foto diyotlardır. Foto diyot çıkış sinyallerinin uygun yükseltme ve filtreleme işlemlerinden sonra, sinyal işleme ve görüntü oluşturma teknikleri kullanılarak dilim görüntüler oluşturulmakta, sonrasından bu dilimler birleştirilmekte, sonuç olarak oluşturulan görüntü monitöre bir siluet olarak yansıtılmaktadır.

X ray cihazları çevresindeki insanları zararlı radyasyondan ve x ışınlarından korumak adına çelik perdeler ile donatılmıştır. İnsan sağlığını neredeyse etkilemeyecek hale getirilmiştir. X ray cihazlarının güvenli olup olmadığı hakkında çalışmalar genellikle gerekli kalibrasyon, kalite kontrölü ve bakımın doğru düzenli yapılması ile sağlanır. X   ray cihazları ne kadar zararsız olsa da düşük seviyede radyasyon yayar. Ancak bu zararsız da olsa düşük seviye deki radyasyonun da yayılımını önlemek için bagajların geçtiği bölümde ki aramaların özel kurşun kaplı özel bir yer de yapılır. Bu kısımlar her ay kademeli olarak kontrolden geçmesi gerekir. Sonuç olarak cihazın bu kısımları kurşun ile kaplı olduğu için insanlar zarar görmezler.

Radyasyon konusunda cihazlar dozimetre ile kontrol edilebilir. Dozimetre doz ölçer demektir. Bu cihazlar x ray cihazının radyasyon dozu ölçülebilir. İnsan vücudunun bir yılda aldığı normal radyasyon dozu aşağıdaki şemada mevcuttur. Bir x ray cihazının etrafına saçtığı radyasyon çok düşük ve zararsız seviyededir.

Firmamız bu alanda hem en güncel teknoloji x-ray cihazlarını tedarik etmekte hem de en iyi x ray cihazı fiyatlarıyla hizmet vermektedir.

PERKOTEK TURNİKE SİSTEMLERİ

Parmak izi cihazı, kart okuma cihaz, şifre ve yüz okuyucu terminalleri, buton ve jeton ünitesi, MX16 MX4, MX2 li Access paneller ile entegre yapılabilir. Giriş çıkışları kısıtlama yapabilir ve izinsiz geçişleri engelleyebilirsiniz. Turnike sistemi açık kontak ile çalışan devreye sahiptir. Giriş çıkışlar düzenli disiplinli olarak gerçekleşir. Programda anlık giriş çıkışları raporlayabilirsiniz. Kelebek turnike bağımsız çalıştığı için herhangi bir devreye bağlı olmadan bağımsız çalışır.

Turnike sisteminin avantajları nelerdir?

İzni olmayan personellerin giriş ve çıkışlarını engeller. PDKS, yemekhane, üye takip, mola takip, tuvalet takip gibi programlara entegre yapılabilir. Turnike sistemi yoğun geçişlerde oluşan trafiği engeller. Montajı oldukça kolaydır, taşınabilir olduğu gibi dayanıklı paslanmaz bir yapıya sahiptir.

Turnike sistemlerinin fiyatları ne kadardır?

Turnike sistemleri modellerine göre değişiklik göstermektedir piyasa da bulunan ürünlerden daha uygun ve daha dayanıklıdır. Turnike sistemi PERKOTEK firmamızdan temin edebilirsiniz. Sizde giriş çıkışları kontrol altına almak istiyorsanız turnike sistemi almaktan geç kalmayınız iş yerinize uygun kurulacak alanlara göre ürünlerimizi perkotek.com adresinde inceleme yapabilir ve 0850811800 PERKOTEK firmamızda deneyimli satış müdürlerimiz ve sistem destek personelleri ile iletişime geçerek bilgi alarak ürünleri temin edebilirsiniz.