Patronlar asgari ücret için ne dedi?

Tartışmalarla birlikte gelen asgari ücret için patronlar ne dedi? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Patronlar asgari ücret için ne dedi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dün açıklanan asgari ücret için toplumun farklı kesimlerinden farklı yorumlar geliyor. Peki Kayseri’de patronlar bu konuda ne dedi? Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy konuyla ilgili açıklamada, firmaların sürdürülebilirliğine dikkat çekerek, “Ülkemizin üretim gücünün korunması ve firmaların sürdürülebilirliğinin zarar görmemesi için enflasyonla mücadele kararlı bir şekilde sürmeli, reel sektöre destekler artırılarak devam ettirmek adına,  asgari ücretin, yüzde 49 oranında yükseltilerek net 17 bin 2 TL'ye, asgari ücrete sağlanan işveren desteğinin de 500 TL'den 700 TL'ye yükseltilmesi kararı hem çalışanlarımız hem de işverenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun. Çalışan, üreten ve emeğe değer veren bir Türkiye, Güçlü Türkiye” dedi. 
Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ise konuyla ilgili olarak şu görüşleri dile getirdi: “17 bin 2 TL olarak asgari ücretin çalışanlarımıza ve işverenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Üretimin, istihdamın ve ihracatın sürdürülebilirliği için reel sektörümüze asgari ücret desteklerinin artırılarak devam ettirilmesini bekliyoruz.”