Patlayan yanardağ Erciyes'i akıllara getirdi

Jeoloji Mühendisi ve aynı zamanda Jeoloji Mühendisleri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen'in sosyal medya üzerinden yaptığı Mayon volkanının patlamasından sonraki Erciyes paylaşımı dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Patlayan yanardağ Erciyes'i akıllara getirdi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri Temsilcisi Mustafa Umut Özdemir, 2021 yılında yaptığı açıklamada Erciyes ve Hasan Dağı'nın Türkiye'nin aktif iki yanardağı olduğunu söylemişti. 

Patlayan yanardağ Erciyes'i akıllara getirdi
DÜNYADA PATLAYAN YANARDAĞLAR AKILLARA ERCİYES’İ GETİRDİ!
Bir ay önce İtalya’da bulunan Etna volkanı patlaması ve ardından da Filipin’lerde bulunan Mayon volkanının patlaması sonrası “Erciyes de patlar mı?” sorusu tekrar gündeme geldi.
Yaşanan bu gelişmelerin ardından Jeoloji Mühendisi ve aynı zamanda Jeoloji Mühendisleri Kayseri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen’den dikkat çeken bir Erciyes paylaşımı geldi.

EVSEN’DEN ERCİYES PAYLAŞIMI
Yanardağ patlamasının ardından “Erciyes de patlar mı?” sorusu sosyal medyada bazı çevrelerce dillendirilirken Evsen, bu konuda da düşüncelerini paylaştı. Evsen, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 
“Mayon Volkanı patladı. Filipinler’de bulunan Mayın volkanı yeniden patladı. Yaklaşık bir ay öncede İtalya'da bulunan Etna volkanı patlamıştı. Mayon volkanın patlaması sonucu 20 bin insan bölgeden tahliye edilmiştir. Erciyes volkanik dağı henüz uykuda olan bir volkandır”

Patlayan yanardağ Erciyes'i akıllara getirdiOLAY TÜRK TV’DE ERCİYES PATLAR MI? SORUSUNU YANITLAMIŞTI
Geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş depremi sonrasında kamuoyunda “Erciyes Dağı patlar mı soruları” gündem olmuştu ve yeniden alevlenen tartışmayla ilgili Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, Olay Türk TV’de katıldığı Sansürsüz programında yaptığı açıklama ise şu şekildeydi, "Erciyes aktif volkanlar arasında ama uykuda olan aktif bir volkan. Şu an bir şey gözükmüyor" dedi. Adnan Evsel’in daha önceki işte o haberi TIKLAYINIZ Patlayan yanardağ Erciyes'i akıllara getirdi