Çelik, parayı nereden bulduklarını açıkladı

Çelik, parayı nereden bulduklarını açıkladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplandı. Kasım ayı toplantısında belediyenin bütçesi ve yatırımlara kaynağın nereden bulunduğu tartışıldı. Başkan Mustafa Çelik, yatırımlara yönelik “Para nereden geliyor? “yönündeki tartışmalara cevap verdi. Bütçenin nasıl yüzde 50 arttırıldığı yönünde açıklama yapan Çelik, merkezi bütçeden 600 milyon TL para geldiğini, 300 milyon TL’yi de belediyenin kendi gelirleri ile elde ettiklerini söyledi. Diğer yandan Meclis’te mini terminallerin 10 yıllığına KAY-TUR’A tahsis edilmesi konusu da görüşüldü ve bu talepte oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısını yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in başkanlık yaptığı mecliste 53 gündem maddesi karar bağlandı. Toplantıda Kayseri Şehir Hastanesi karşısında özel eğitim tesisi alanı çıkardıklarını dile getiren Başkan Çelik, özel okul yapmak isteyenlere çağrıda bulundu. “Büyükşehir Belediyesi’nin borcu ve yatırımlara nereden kaynak sağlandığı” yönündeki tartışmalarla ilgili de konuşan Başkan Çelik, meclis toplantısında 2019 yılı bütçesini yüzde 50 oranında nasıl artırdıklarını açıkladı. Çelik, merkezi bütçeden kendilerine 600 milyon TL para geldiğini, kendilerinin ise arsa ve parsel satışlarından 300 milyon TL gelir elde ettiklerini söyledi. Çelik, yatırımlara yönelik kaynağın bu şekilde sağlandığını belirtti.

BÜTÇEYİ 900 MİLYON TL’YE ÇIKARDIK, BU RAKAM BİR REKOR”

Çelik, “Geçen ay Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla 41 başlıkta yüzlerce tesisin açılışını yaptık. Bu tesislerin toplam bedeli 600 milyon TL’den fazlaydı. Büyükşehir Belediyemize 2018 yılında merkezi idareden gelen para 600 milyon TL. Biz parsel ve konut arazileri üreterek gayrimenkul satışı ile bütçeyi 900 milyon TL’ye çıkardık. Bu rakam bir rekordur” dedi.

Toplantıda ayrıca Cumhuriyet Meydanı’ndaki Ok Burcu külliyesinin kan bağışı noktası ve irtibat merkezi olarak kullanılması için Kızılay Kayseri Şubesi’ne tahsisi de ele alınarak oy birliği ile karara bağlandı. Meclis’te mini terminallerin 10 yıllığına KAY-TUR’a tahsis edilmesi konusu da görüşüldü ve bu talepte oy birliği ile kabul edildi. (Haber Merkezi)