Pancar Kooperatifine Üye olması 'Engellenmişti' Bilir kişi 'Hak kaybı var' dedi...

Pancar Kooperatifi Başkan adayı Erkan Öztürk'ün 'hak kaybına uğradığı' bilir kişi raporuna da tescillendi.

Pancar Kooperatifine Üye olması 'Engellenmişti' Bilir kişi 'Hak kaybı var' dedi...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan adayı Erkan Öztürk, şartlarını taşımasına rağmen bu konudaki başvurularını işleme koymayan mevcut yönetime karşı hukuk mücadelesi başlattı. İki yıldır bu konuda mücadele veren Öztürk'ü, mahkemenin görevlendirdiği bilir kişi haklı buldu ve "Hak kaybı var" dedi. 

Haber
"HAKSIZLIK KARŞISINDA SESSİZ KALMAYACAĞIZ" 
Öztürk, konuyla ilgili olarak yargıya yaptığı şikayetin ardından Kayseri 2'nci Asliye Ticaret Mahkemesinin bilir kişi görevlendirdiği ve bilir kişinin de hazırladığı raporda kendisini haklı bulduğunu belirterek, bu duruma tepki gösterdi.
Çiftçiye hak ettiğini vermeyen, çiftçiye, çiftçi iradesine engel olmaya çalışan bir yapının Kooperatifi sağlıklı yönetemeyeceğini kaydeden Öztürk, "Bize yapılan haksızlığı yargıya taşıdık. Mahkeme bilir kişi görevlendirdi. Bilir kişi de raporunda ortada bir hak kaybının olduğunu tespit etti. Bize engel çıkaranları, bu ve benzeri bir çok haksızlığa imza atanları çiftçimizin vicdanına havale ediyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi bu haklı davamızdan vazgeçiremeyecekler. Korkunun ecele faydası yok. Bu haksızlıklarla mücadeleye devam edeceğiz. Çiftçimizin hakkını yedirmeyeceğiz. Hangi engelleri koyarlarsa koysunlar, biz inançla, kararlılıkla yapılan zulme, zulümlere sessiz kalmayacağız. Çiftçimizin alın terini her platformda savunmaya devam edeceğiz. Kimse merak etmesin, bugün makamlarına güvenerek, her türlü haksızlığı mübah görenlere günü geldiğinde çiftçimiz gereken cevabı verir. Yeter ki adil, şeffaf bir şeçim olsun" dedi.
BİLİR KİŞİ, "HAKSIZLIK VAR" DEDİ
Diğer yandan mahkemenin görevlendirdiği bilir kişi Erkan Öztürk'ün üyelik şartlarını taşıdığını belirterek, mevcut yönetimin açık kapı ilkesi gereği üye yapması gerektiği, bu konuda takdir yetkisinin olmadığını belirtti. Raporda ayrıca Öztürk'ün yaptığı başvuruların mevcut yönetim tatafından değerlendirmeye alınmadığı da yer aldı. 

İŞTE KONUYU ARAŞTIRAN BİLİR KİŞİNİN MAHKEMEYE SUNDUĞU O RAPOR...

 

Haber