Pancar Kooperatifi Başkan adayı Öztürk: Zorbalık ve tehdit var, ama bu yoldan dönmeyeceğim!

Pancar Kooperatifinde 7 Temmuz'da seçim var. Başkan adayı Erkan Öztürk, seçim öncesi dikkat çeken iddiaları gündeme taşıdı ve çarpıcı açıklamalar yaptı. Öztürk, 'Çiftçinin hisseleri satılmamalıdır' diye konuştu.

Pancar Kooperatifi Başkan adayı Öztürk: Zorbalık ve tehdit var, ama bu yoldan dönmeyeceğim!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et


Kayseri Pancar Kooperatifi Başkan adayı Erkan Öztürk, mevcut Başkan Hüseyin Akay ve yönetimi ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Çıktığı yoldan asla geri dönmeyeceğini dile getiren Öztürk, "Bana üyelik ile alakalı sorular geliyor. Biliyorsunuz ki Hüseyin Akay orada bir zorbalık yapıyor. Ne yapacağım? Bu yalancı adam bana zorbalık yapıyor diye bu yoldan geri mi döneceğim. Kesinlikle hayır" ifadelerini kullandı. 
7 Temmu 2021'de yapılacak Pancar Kooperatifi seçimli genel kurulu öncesinde ilgili dikkat çeken iddiaları gündeme taşıyan Öztürk, "Bu seçim Şekerin son seçimidir. Derhal Borsaya açılmaktan vazgeçilmelidir. Çiftçinin hisseleri satılmamalıdır" diyen Öztürk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 18 Ay önce çıktığım bu yolda bugüne kadar doğru bildiklerimi her ortamda, her yerde kimsenin makamından, mevkisinde çekinmeden dile getirdim ve bunu yapmayada devam edeceğim. Çiftçi kardeşlerimizin sorunlarını, sıkıntılarını ve onlar için nelerin yapılması gerektiğini dile getirdim. Bunun yanında fabrika tarafından zorbalık yapılan, kota ile tehdit edilen çiftçi kardeşlerimin haklarını heryerde aradım. Bunun yanında Fabrikada çalışan personelin de haklarının verilmediğini, muvakkatlara yapılan zulümleri, onların mağduriyetlerinide söyledim. Hüseyin Akay çıktığı bütün proğramlarda 'Hodri meydan çiftçi beni tekrardan görmek istiyor' gibi kelimeler kullanıyor. Bu işin görünen yüzü bir de görünmeyen perde arkası var. Oradada her türlü yalan dolan olan bir Hüseyin Akay. Kardeşlerim! Kayseri pancar ekicileri kooparatifi çok zor bir durumda. Yönetimdekilerin çıkıpta 'biz zor durumdayız' demesini beklemeyin bir kere. Bana üyelik ile alakalı sorular geliyor .Biliyorsunuz ki Hüseyin Akay orada bir zorbalık yapıyor. Ne yapacağım bu yalancı adam bana zorbalık yapıyor diye bu yoldan geri mi döneceğim. Kesinlikle hayır. Bu dava milli bir dava kardeşlerim. Ben ve ekibim bir makam mevki beklemeden her türlü fedakarlığı yapacak ve bu yoldan geri dönmeyecektir. Fabrikanin kapanmasına engel olacaktır. Bu yapılanlar beni bu yoldan döndermez bilakis davama daha çok çalışma azmi katar. Kimse yeise kapılmasın. Allah rızası için her türlü fedakarlığı yaparak çalışsın ve bu fabrikayı bu somürgecilerden kurtaralım. Dün fabrikada 3 çalışan hakkimda bazı yazılar yazmış. Bir tanesi yönetici. Ben başından beri oradaki çalışanlarla bir sorunum yok, herkes ekmeği için çalışıyor ve her bir çalışan benim için çok değerlidir. Başta genel müdüre diyorum, sen orada bir çalışanın. Yarın ben veya bir başkası o seçimi kazansa ona çalışacaksın. Bu sözlerim diğer iki çalışan için de geçerli. Bana köntorcü diyorlar. Evet rızkımı  kontur satarak, helalinden kazanıyorum kardeşlerim. Benim bu seçimde harcadığım parlarıda bu 3 arkadaş verdi saolsunlar.
Bu seçim Kayseri Şeker son seçimidir. Derhal Borsaya açılımdan vazgeçilmelidir. Çiftçinin hisseleri satılmamalıdır. Borçları uzun vadede yeniden yapılandırılmalıdır. Yeni iş kolları kurulmalı, aşırı harcamaların önüne geçilmeli gereksiz yapılan işlere hemen son verilmelidir.