Pancar Kooperatifi Başkan Adayı Erkan Öztürk'ten şok iddialar: Tehdit var...

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi, 7 Temmuz'da Seçimli Genel Kurula gidiyor. Başkan adaylarından Erkan Öztürk, düzenlediği basın toplantısıyla ekibini tanıttı ve dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Pancar Kooperatifi Başkan Adayı Erkan Öztürk'ten şok iddialar: Tehdit var...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

18 ay önce bu yola çıktıklarını dile getiren Kayseri Pancar Kooperatifi Başkan adayı Erkan Öztürk, bu süreçte mevcut başkan Hüseyin Akay tarafından karşılarına türlü zorluklar çkarıldığını söyledi. "Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi, büyük oranda borç batağına sokulduğu mali olarak zor durumda olan ve FETÖ yapılanmasının olduğu bir kurum haline gelmiştir" diyen Erkan Öztürk, kooperatifin bu durumdan temizlenmesi gerektiğini ve bu yüzden aday olduğunu dile getirdi.

SEÇİLECEK İNSAN ÇİFTCİNİN AYAĞINA GİDER ÇİFTCİYİ AYAĞINA ÇAĞIRMAZ
Başkan Adayı Öztürk; "18 ay önce çıktığımız bu yolda bugün inşallah yönetim kurulu üyelerimizi açıklayacağız. Bizim bu süreçte bildiğiniz gibi Hüseyin Akay tarafından kanunsuz bir şekilde bin bir türlü güçlükler çıkartılmıştır. Ama biz yılmadan usanmadan davamızdan vazgeçmedik. Ben gördüm ki bu dava milli bir dava olmuştur. Bu da 80 bin çiftcinin ve 8 milyon ailenin geçimini sağladığı büyük oranda borç batağına sokulduğu mali olarak zor durumda olan ve FETÖ yapılanmasının olduğu bir kurum haline gelmiştir. Buranın bir an önce temizlenmesi ve düzeltilmesi gerekmektedir bu yüzden de adaylığımız velhasıl olmuştur. Sayın Hüseyin Akay fabrikaya sürekli insanları çağırarak seçim yapısını bile bozmuştur. Seçilecek insan çiftcinin ayağına gider çiftciyi ayağına çağırmaz" diye konuştu.

ZORLA ZİYARET ETTİRİLEN İNSANLAR VAR
Karşılarına mevcut yönetim tarafından engeller çıkarıldığını savunan Öztürk, "Fabrikaya sürekli insanlar çağırarak seçim yapısını bozmuşlardır. Ziyaret eden insanları saydım ve toplam 600 kişi, ama sanki binlerce kişi ziyaret ediyor havası verilmek isteniyor. İnsanlar  tehdit ediliyor. Zorla getirilenler, iş, kota tehditleri ile getirilenler var." dedi.

SİYASİLER TARAF OLMAMALI
Siyasi partilere yapılacak olan seçimde tarafsızlık çağrısı yapan Öztürk adaylığının kesin olduğunu belirterek, "Bu seçimde öncelikle siyasilerimizden istirhamım şudur ki; bu bir çiftci seçimidir hiç bir şekilde taraf olmamalarını ve AK Parti İl Başkanımız Sayın Şaban Çopuroğlu'nun açıklamaları dirayetinde bütün siyasi partilerin taraf tutmamasını temenni ediyorum. Çiftçi kardeşlerimiz kimi takdir ederse onu seçeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

EKİBİNDE KİMLER VAR?
Başkan adaayı Erkan Öztürk, ekibinde yer alan isimleri de şu şekilde tanıttı: Yönetim kurulu başkanı olarak Erkan Öztürk yani ben ikinci olarak yönetim kurulu üyesi Mahmut Çeçen  Yeşilhisar bölgemizden üçüncü kişi Nadir Ünal Boğazlıyan bölgemizden dördüncü Bekir Yamula Kayseri merkez bölgemizden beşinci Vedat Türker Boğazlıyan bölgemizden bunlar bizim kooperatif yönetim kurulu üyelerimizdir. Denetim kurulu üyelerimiz ise Boğazlıyan bölgemizden Hasan Aydın ikinci olarak Gemerek bölgemizden Atilla Dede üçüncü olarak Yozgat bölgemizden Süleyman Çatalyürek bey bunlar bizim kooperatif ve denetim kurulu üyelerimizdir. Adaylığım kesindir ve bu seçime Erkan Öztürk grubu altında gireceğiz inşallah. Tüm çiftçi kardeşlerimizin de desteklerini bekliyorum" 

ÖNÜMÜZE KALLEŞÇE ENGELLER ÇIKARILDI
Diğer yandan Öztürk, tüm çitçilere sesleerek, "Bize kanunsuz, kalleşçe engeller çıkarıldı, ama biz Erkan Öztürk grubu olarak seçime gireceğiz. Bu yoldan dönmeyeceğiz. Çiftçilerimiz ellerini vicdanmına koyarak oylarını versin.Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.