Pancar'da gerginliğe Vali el koydu…

Vedat Ali Özışık öncülüğündeki Çiftçi Hareketi'nin Kayseri Pancar Kooperatifi'nin mali genel kurulunda yönetimin ibra edilmemesi ve olağanüstü seçim kararı alınması için yaptığı çalışmalar sonucunda şehirde olağanüstü günler yaşanıyor. Pancar camiasında had safhaya çıkan gergin sürece Vali Gökmen Çiçek el koydu.

Pancar'da gerginliğe Vali el koydu…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Pancar Kooperatifi’nin mali genel kurulunda yönetimin ibra edilmemesi ve olağanüstü seçim kararı alınması için çalışma başlatan Çiftçi Hareketi Kayseri’de olağanüstü günler yaşanmasına neden oldu.

Kooperatifin ve Kayseri Şeker Fabrikası’nın eski Başkanı Vedat Ali Özışık’ın öncülük ettiği Çiftçi Hareketi bir yandan Kooperatifin mevcut Başkanı Hüseyin Akay ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Dede’nin de bir yandan yoğun çalışma yürüttüğü, ilçe ilçe, köy köy gezerek pancar çiftçileri ile buluşma toplantıları yaptığı genel kurul öncesi gerginlik yaşanıyor.

İlk önce 7.500 kişilik salonda yapılması planlanan genel kurul katılımın yüksek olacağı gerekçesiyle stadyuma alınırken, kooperatifin çok sayıda üyesinin üyeliğinin düşürülmesi gerginlik sebebi oldu.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, gerginliği yatıştırma ve mali genel kurulun olaysız gerçekleşmesi için berberinde İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile birlikte taraflarla ayrı ayrı bir araya geldi.

Vali Çiçek önce Hüseyin Akay ve ekibiyle daha sonra ise Vedat Ali Özışık ve ekibiyle toplantı yaptı.

Mali genel kuruluna günler kala Vali Çiçek’in yaptığı toplantı, “Mali genel kurul devlete emanet” dedirtti.

AKAY: VALİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM 

Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Vali Çiçek’in kendisi ve ekibiyle toplantısını sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

“Kayseri Valimiz sayın Gökmen Çiçek’i ziyaretle 31. Ağustos Çarşamba günü yapılacak olan Mali Genel Kurulumuzun en güvenli bir ortamda, şölen havasında yapılması konusunu görüştük. Sayın Valimize yakın ilgisi ve konuya göstermiş olduğu hassasiyet için şükranlarımı sunuyorum. Mali Genel Kurulumuz inşallah Kayseri’ye yakışır bir güzellikte icra edecek.”

ÖZIŞIK: ÇİFTÇİ DOSTLARIMIZ MÜSTERİH OLSUN 

Eski Başkan ve Çiftçi Hareketi başkanı Vedat Ali Özışık da konuyla ilgili şu paylaşımı yaptı:

“Çok değerli kamuoyu ve çiftçi dostlarım; 

Devletimizin, öz evladı ve çiftçisinin tanında olması bizi gururlandırdı.

Tüm kamuoyu ve çiftçi dostlarımız müsterih olsun.

Genel kurulda çiftçilerimiz devletimize emanettir.

Sayın Valim Gökmen Çiçek beye İş Emniyet Müdürümüz Sayın Kamil Karabörk beye ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

İyi ki devletimiz var ve devletimiz var olsun.

Vedat Ali Özişik 

#geliyoruz.”