Palancıoğlu: Oy vermesek bir daha hiç kimse af çıkartmaz!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Olay Türk TV'de konuştu. Palancıoğlu, 'Çıkan afların her türlüsüne karşıyım. İmar barışı affından tutunda tüm aflara karşıyım' sözleriyle dikkat çekti.

Palancıoğlu: Oy vermesek bir daha hiç kimse af çıkartmaz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Olay Türk TV'de katıldığı programda soruları yanıtladı. Palancıoğlu'nun özellikle imar barışı ile ilgili sözleri dikkat çekti. Depremler sonrası tartışılan "İmar Barışı" ile ilgili "Af çıkaranlara oy verilmezse kimse af çıkaramaz” diyen Palancıoğlu, imar affı da dahil bütün aflara karşı olduğunu dile getirdi.
"SES ÇIKMAYINCA AFLAR GELİYOR! AF ÇIKARTANLARA OY VERİYORUZ"
Affı çıkaranlara oy verilmezse bir daha af çıkmayacağını söyleyen Palancıoğlu, “Çıkan afların her türlüsüne karşıyım. İmar barışı affından tutunda tüm aflara karşıyım. Bu af işi vatandaşlarımızın oy verdiği bir konu. Ancak hükümetler çıkartılacak olan aflarla gündeme getiriliyor. Ben olsam kurallara riayet edenler olarak çıksak sokağa ve desek ki, 'Ben kurallara uyan bir vatandaşım. Af çıkartan hükümete oy vermeyeceğim' desek daha büyük bir kalabalık var çünkü. Bizim sayımız daha fazla ancak sesimiz çıkmıyor. Ses çıkmayınca da aflar geliyor ve bizlerde bu afları çıkartanlara oy veriyoruz. Oy vermesek bir daha hiç kimse af çıkartmaz” ifadelerini kullandı.
Palancıoğlu'nun bu sözleri, partisini de Özhaseki'yi kızdıracak!
ÖZHASEKİ NE DEMİŞTİ?
4 Mayıs 2018 yılında dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, açıkladıkları imar barışına ilişkin, "Bu bir af değil, bir barış nihayetinde. Burada vatandaş devletiyle helalleşiyor, rızalaşıyor ve barışıyor." demişti. O dönem imar affı reklamı ile ilgili paylaşım da yapan Özhaseki, "İmar Barışı’na iki haftada 1 milyondan fazla vatandaşımız başvuru yaptı. Yapılarını kayıt altına alarak devletiyle helalleşen vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz, yuvalarında huzurla otursunlar" ifadelerini kullanmıştı. Palancıoğlu'nun bu sözleri, "Özhaseki'yi kızdıracak" yorumlarını beraberinde getirdi. 
Palancıoğlu'nun bu sözleri, partisini de Özhaseki'yi kızdıracak!