Paketleme odasında hummalı çalışma! Bakın bu kez ne ürettiler

Her geçen gün kendilerini geliştirerek ve yenileyerek farklı sektörlerde üretim alanlarına giren Kayseri'deki kadın kooperatiflerinden Tomarza Kadın Girişimcileri Kooperatifi yeni bir sektördeki yerlerini aldı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Paketleme odasında hummalı çalışma! Bakın bu kez ne ürettiler

Kayseri Valiliği öncülüğünde başlatılan ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in yakından takip ettiği projelerden biri olan kadın kooperatifleri üretime destek olmaya devam ediyor. 

Şehir genelinde farklı alanlarda faaliyet gösteren 32 kadın kooperatifleri hem aile ekonomisine katkı sağlarken hem de şehrin ekonomisine üreterek katkı sağlıyorlar. Her geçen gün kendilerini geliştirerek ve yenileyerek farklı sektörlerde üretim alanlarına giren kadın kooperatiflerinden Tomarza Kadın Girişimcileri Kooperatifi mantar sektöründeki yerlerini aldı.

Paketleme odasında hummalı çalışma! Bakın bu kez ne ürettiler

Şehir genelinde 32 farklı kadın kooperatifi, çeşitli sektörlerde üretim yapmaya devam ediyor. Örneğin, Sarıoğlanlı kadınlar çikolata üretirken, Ağırnaslı kadınlar aspir yağı üretimine başlıyor, İncesu Kadın Kooperatifi bahçe mobilyaları üretiyor, Başakpınarlı kadınlar deriyi sanata ve estetiğe dönüştürüyor ve Bünyanlı kadınlar gilaburu lokumu üretiyor. Şimdi ise Tomarzalı kadınlar mantar üretimine başladı.

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimcileri Kooperatifi, yeni bir ürünle Migros mağazalarında yerini aldı. İlçede üretilen istiridye mantarları, kooperatif üyelerinin hummalı çalışmasıyla paketlenerek vatandaşlarla buluşuyor. Üretim, kadın girişimcilerin ekonomiye katkısını artırırken, şehir ekonomisine de canlılık katıyor. 

Paketleme odasında hummalı çalışma! Bakın bu kez ne ürettiler

Kooperatifin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Migros siparişlerimiz hazırlanmaya devam ediyor. Başta Sayın Valimiz Gökmen Çiçek Beyefendiye, Vali Yardımcımız Sayın Ömer Tekeş'e, Kaymakamımız Sayın Ali Buzkaya'ya ve kadın emeğine destekleri için Migros Türkiye'ye teşekkür ederiz." ifadeleri yer aldı.