Öztürk İpek Hoca'yı unutmadı!

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İpek Hoca'yı unutmadı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Öztürk İpek Hoca'yı unutmadı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, 22. ölüm yıldönümünde Yahyalılı İpek Hoca olarak bilinen Hacı Hasan Türkmenoğlu’nu unutmadı. Yahyalı Yenice Mahallesi’nin sakinlerinden, Yahyagazi Lisesi Müdürü Veli Türkmenoğlu’nun babası olan İpek Hoca, Yahyalı’da düşüncelerine önem verilen alim bir insan olarak tanınıyordu. Öztürk Sosyal Medya hesaplarından, ‘Vefat Yıldönümünde Gönül İnsanı İpek Hocamızı Hayır ve Rahmetle Yâd ediyoruz.’ paylaşımını yaptı. 

Öztürk İpek Hoca'yı unutmadı!

Yahyalılı İpek Hoca Kimdir?

1926 yılında Yahyalı’da dünyaya gelen Hacı Hasan Türkmenoğlu, Kayseri ve Çevresinde İpek Hoca olarak biliniyordu. Babası müderris olan İpek Hoca, genç yaşlarda ilme merak sarmış, bir kısım hocalardan aldığı derslerin yanı sıra Üstadı Yahyalılı Hacı Hasan Efendi’nin eğitiminden geçerek, eğitimini tamamlamıştır. Hiç yemin etmediği ve insanları incitmediği için çevresinde sevilen ve sayılan İpek Hoca, Yahyalı ve çevresinde birçok hayır kurumunun ve İmam Hatip okulunun yapılmasında öncülük etmiş vakıf insanı idi. İpek Hoca, kendi evini medreseye çevirerek yüzlerce öğrencinin yetişmesine de katkı sunmuştur.