Özışık'tan, Boğazlıyan'da dikkat çeken çiftçi buluşması!

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi eski Başkanı Vedat Ali Özışık, başlattığı 'Çiftçi Hareketi' ile il, ilçe ve mahallelerde çiftçi buluşmalarına devam ediyor. Özışık, bu kez de Boğazlıyan'da çiftçilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Özışık'tan, Boğazlıyan'da dikkat çeken çiftçi buluşması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Pancar Ekiciler Kooperatifi eski Başkanı Vedat Ali Özışık, kooperatifin yakın zamanda yapacağı mali genel kurul öncesinde çiftçi buluşmalarına ara vermeden devam ediyor. Özışık, bu kez de Yozgat’ın, Boğazlıyan ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi. Özışık’a gösterilen yoğun ilgi dikkat çekti.

ÖZIŞIK’A YOĞUN İLGİ

Çiftçi buluşmalarına devam eden Vedat Ali Özışık, Boğazlıyan ilçesinde binlerce çiftçinin katıldığı toplantıda adeta gövde gösterisi yaptı. Çiftçiler Özışık’a yoğun ilgi gösterdi. Özışık toplantıda yaptığı konuşmada Boğazlıyan bölgesinde 2010 yılında kendi döneminde 833 bin ton pancar üretilirken 2021 yılında 163 bin ton pancar üretildiğini ve düşüşün de devam ettiğini ifade etti. 

'BOĞAZLIYAN DA KAYBETTİ, DÜŞÜŞ SÜRÜYOR'

Son 12 yılda Boğazlıyan ilçesinin eksik pancar üretiminden dolayı toplam kaybının 834 milyon lira olduğunu dile getiren Özışık, kendisinden sonra bir tek çivinin çakılmadığını dile getirerek “Entegre tesisler de ya satılmış ya  talan edilmiş, bitirilmiş” dedi.

'FABRİKANIZA, ALIN TERİNİZE SAHİP ÇIKIN'

Çiftçilere seslenen ve fabrikalarına, alın terlerine sahip çıkmaları çağrısında bulunan Özışık, çiftçileri Pancar Ekicileri Kooperatifi Mali Genel Kuruluna davet etti. Özışık, “Sizleri yok etmek isteyen haramzadelere dur demek, çiftçilerin doğduğu topraklarda üretmesi ve doyması için sizlerden destek bekliyoruz. Çünkü bu Mali genel Kurul Kayseri Şeker’in var oluş ya da yok oluşuna karar verileceği bir genel kurul olacak” diye konuştu.

Diğer yandan Özışık’ın, Boğazlıyan’daki çiftçi toplantısına çok sayıda atanmış ve seçilmiş ismin de katılmadı dikkat çeken bir diğer ayrıntı oldu.