Özışık'ın geride bıraktığı parti sayısı kaça yükseldi?

Kayseri'den 28. Dönem Milletvekilliği için aday olan Vedat Ali Özışık, aldığı oyları Kayseri Olay Türk mikrofonlarına değerlendirmişti. Aldığı oy ile geride sekiz parti bıraktığını belirten Özışık'ın geride bıraktığı parti sayısı yükseldi. Detaylar ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz haber bültenimiz.

Özışık'ın geride bıraktığı parti sayısı kaça yükseldi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Pancar Ekicileri eski başkanı ve Çiftçi Hareketi lideri Vedat Ali Özışık, Kayseri’den bağımsız milletvekili adayı olmuş ve 2 bin 700 küsürlerde oy almıştı. Kayseri Olay Türk Tv mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Özışık, gün geçtikçe oy sayısının arttığını da ifade etmişti. 

Özışık açıklamasında, “Ben çalışmadım sadece selamımla gelen oylar bunlar. Çünkü hiçbir ilçeye gidip de hiçbir dostumdan oy istemedim. Sadece Cumhuriyet Meydanı’nda aday olduğumu deklare ettim. Bu FETÖ’cü savcının hakkındaki iddianameyi meydana astım. Onun mutluluğunu yaşarken sadece anons araçlarımla ilçelere sadece duyuru yaptırdım ve 2 bin 700’e yakın oy aldım ve her gün de artıyor.” diye konuşmuştu. 

Sekiz partiyi geride bıraktığını ifade eden Özışık, “2 bin 700 oy aldık şu an da benim için büyük bir rakam çünkü 30-40 yıllık partileri arkamda düştü. Örneğin Vatan Partisi bin 100 oy aldı ben 2 bin 700 oy aldım. Ama ben dediğim gibi ilçelere çıkmış olsaydım, çalışmış olsaydım bu rakam çok çok yüksek olurdu. Benim hedefim eğer çıkmış olsam milletvekili seçilebilirdim.” ifadelerini de kullanmıştı. 
Özışık’ın bu açıklamalarının ardından geride bıraktığı parti sayısı 8’den 10’a çıktı.

İşte aldığı oylarla geride bıraktığı partiler; 
Vatan Partisi bin 77, Genç Parti bin 282 oy, TKP 483 oy, Sol Parti 330, TKH 138 oy, Millet 918 oy, HAK Par 460 oy, YP 309 oy, HDKP 420 oy, Milli Yol 652 oy.